Ana SayfaToplumsal CinsiyetSoylu: 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde yürüyemezsiniz

Soylu: 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde yürüyemezsiniz

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 Mart’ta kadınların İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te katıldığı Ahmet Hakan moderatörlüğündeki ‘Tarafsız Bölge’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu, Özlem Gürses’in “İstanbul’da 8 Mart’ta kadın yürüyüşüne katılmak, gönlümce bağırmak, şarkı söylemek, dövizler taşımak istiyorum, özgür müyüm?” sorusuna, “İstiklal Caddesi’nde yapamazsınız, onun dışında istediğiniz her yerde yapabilirsiniz” yanıtını verdi.

Bakan Soylu, “İstiklal Caddesi’nde böyle bir şey yapmıyoruz, ülkelerin buna hakları var. Yenikapı’dan Kadıköy’e her yerde yapabilirsiniz. Bir tek İstiklal Caddesi bundan muaf tutuluyor” dedi.

Soylu ayrıca gelen bir soru üzerine artık toplumsal olaylarda ‘ters kelepçe’ takılmayacağını, bunun doğru olmadığını söyledi.

Valilikten eylem yasağı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, İdlib’de yaşanan çatışmalara ilişkin yapılabilecek ‘savaşa hayır’ temalı tüm eylemleri yasakladığını duyurmuştu.

Buna göre ‘Savaşa hayır’ vb. konulu eylem ve etkinlikler ‘toplumsal iç barışı tehdit edebileceği’ ileri sürülerek 10 Mart’a kadar yasaklanmıştı.


İstanbul Valiliği’nden ‘savaşa hayır’ eylemlerine 10 Mart’a kadar yasak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hamile olan mülteci kadına "Bu ülkeden gidin" diyerek saldırdılar
Sonraki Haber
Cihangir İslam Saadet Partisi’nden istifa etti