Ana SayfaGüncelSoylu: Yunanistan’ı insanlığa uygun davranmaya davet ediyoruz

Soylu: Yunanistan’ı insanlığa uygun davranmaya davet ediyoruz

HABER MERKEZİ – İdlib’te 33 askerin hayatını kaybetmesinin ardından sınır kapılarını açan Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere gaz ve ses bombaları atıp, su sıkarak müdahalede bulunan Yunanistan’a çağrı geldi. İçişleri Bakanı Soylu Yunanistan’ı “insanlığa uygun davranmaya davet etti”.

27 Şubat’ta İdlib’de düzenlenen hava saldırısında 33 askerin hayatını kaybetmesi sonrası mültecilere sınır kapılarını açan Türkiye, Yunanistan’a çağrı yaptı.

Türkiye’nin mültecilerin Avrupa’ya geçişine engel olmayacağı yönündeki açıklamalarının hemen ardından çok sayıda mülteci İstanbul, İzmir, Aydın, Edirne ve Çanakkale başta olmak üzere birçok noktadan kara ve deniz yoluyla sınırı geçmek için yola çıkmıştı.

Ancak Yunanistan sınıra asker ve polis yığan Yunanistan, geçişleri engellemek için mültecilere karşı gaz ve ses bombaları kullanmıştı. Bu durum hala devam ediyor. Yaralanan mülteciler var.

Fotoğraf: AFP

Bu duruma dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye sınırlarından içeri girenlere hukuki çerçevede muamele edildiğini savunarak, “Yunanistan’ın üzerine düşen, sınırlarına gelmiş insanların sığınma taleplerini göç hukuku açısından değerlendirip, koruma sağlanması gerekenleri koruma altına almaktır” dedi.

Soylu, “Bu süreçte Yunanistan yetkililerini 1951 Cenevre ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri başta olmak üzere temel hukuki metinlere, en önemlisi de insanlığa uygun davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Soylu saat Türkiye’nin sınır kapılarını açması üzerine ülkeden ayrılan mültecilerin sayısının 117 bin 677’ye çıktığını açıkladı.


İki sınır arasında: Yunanistan tarafından notlar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ağrı'da gümrük müdürlüğü aracına saldırı
Sonraki Haber
Gazeteci Aziz Oruç’a 2 yıl 1 ay hapis cezası