Ana SayfaGüncelSoylu’dan mülteci sayısını teyit etmeye çalışan gazeteciye: Sen kimin tarafındasın?

Soylu’dan mülteci sayısını teyit etmeye çalışan gazeteciye: Sen kimin tarafındasın?

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söylendiği üzere sınıra 140 bin mültecinin gelip gelmediğinin teyit edilemediğini söylemesi üzerine gazeteci Namık Koçak’a “Siz kimin tarafındasınız?” diyerek tepki gösterdi. Gazetecinin hedef alınmasını eleştiren DİSK Basın-İş, “Gazeteciler siyasilere nasıl soru soracaklarını değil, cevabını almak istedikleri soruları sorarlar” açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mültecilerin durumuna ilişkin sınırda basın açıklaması yaparken Tele 1 muhabiri ile tartıştı.

Soylu “geri itmeleri engellemek amacıyla” bin özel harekat polisini Yunanistan sınırına göndereceklerini açıkladıktan sonra Edirne’den Yunanistan’a 139 bin 70 mültecinin geçtiğini söyledi.

Bunun üzerine Tele 1 programcısı ve program müdürü Namık Koçak, sınırı geçen mültecilerle ilgili “rakamların teyidi” konulu bir soru yöneltti Soylu’ya.

Gazeteci Koçak’ın “140 bin göçmen ayrıldı dediniz ama biz bunu teyit edemedik bir türlü” sorusuna Soylu, “Kaç muhabiriniz var sizin? Bizim sınırda kaç karakolumuz var? Vilayet burada teyit edemiyor mu?” yanıtını verdi.

Soylu’nun cevabına “Vilayete de sorduk ama bunu teyit edemedi” diye karşılık veren Koçak, Soylu’dan bu kez “Siz kimi tarafındansınız?” yanıtını aldı.

Bunun üzerine Koçak, “Türkiye’nin” yanıtını verdi. Soylu ise, “Hiç Türkiye’nin tarafında olduğunuz görünmüyor. Çünkü şu anda sizin yaptığınız Yunan ile Avrupa medyasının yalan ve çarpıtmasını burada ifade etmek. O zaman İçişleri Bakanı yalan söylüyor öyle mi?” diye konuştu.

Soylu gazeteci Koçak’a, “Yunan medyasının bir oyuncağı olarak burada bulunuyorsunuz” dedi.

DİSK Basın-İş’ten tepki

Soylu’nun gazeteciyle girdiği bu diyaloğa DİSK Basın-İş tepki gösterdi.

Sendika, “Gazeteciler siyasilere nasıl soru soracaklarını değil, cevabını almak istedikleri soruları sorarlar” dedi.

Tele 1: Çalışmadığı yerden gelen soruya sinirlendi

Soylu’nun hedef aldığı gazeteci Koçak’ın bağlı çalıştığı kurum olan Tele 1 ise konuyu “Tele 1’den Süleyman Soylu’ya ezber bozan soru” başlığıyla haberleştirdi.

Haberde “Çalışmadığı yerden gelen soru Soylu’yu sinirlendirdi” denildi.

Haberde, “Soylu’nun Koçak’ın sınırı geçen göçmenlerle ilgili sorusuna yanıt veremediği” ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moskova'da İdlib zirvesi: Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Sonraki Haber
Adana'da da eylem ve etkinlikler yasaklandı