Ana SayfaGüncelSoylu’nun sözlerini hatırlatan HDP: Bölgesel ayrımcılığa son verin

Soylu’nun sözlerini hatırlatan HDP: Bölgesel ayrımcılığa son verin

HABER MERKEZİ – Corona virüsüne karşı hükümetin gerekli tedbirleri almamakta ısrarcı olduğunu dile getiren HDP Sözcüsü Günay, İçişleri Bakanı Soylu’nun “bölgede insanlar hala dışarıda” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Kürt illerindeki hastanelerin kapasitelerinin yetersiz olduğunu belirten Günay, “İktidarı bir kez daha uyarıyoruz; bölgesel ayrımcılığa son verin” dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, gündemin ilk sırasındaki Corona virüsü salgınına ilişkin partisinin sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulundu.

Salgına karşı gerekli tedbirlerin alınmadığını savunan Günay, “Salgın süresince herkesin evde kalması gerekiyor. Hepimiz, ailemizin ve toplumun sağlığı için mutlaka ama mutlaka evde kalmalıyız” dedi ve ekledi: “Kalalım da hükümet de bunun gereğini yapmalıdır.”

Bu konuda çağrıda da bulunan Günay, taleplerini şöyle sıraladı:

  • Hükümet bir an önce kira ve her türlü faturanın ödenmesini durdurma kararı almalıdır.
  • Bankalara olan kredi ödemelerinin ödemesi durmalı ve şirketlerin işten çıkarma yapması hemen yasaklanmalıdır.
  • İşsizlik fonundan tüm işçilere kayıtsız şartsız doğrudan gelir desteği sağlanmalıdır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “bölgede insanlar hala dışarıda” şeklindeki sözleriyle Kürt kentlerini işaret ettiğini belirten HDP Sözcüsü, “Sanki ülkenin tamamında, Türkiye’nin her yerinde Corona virüsüyle mücadelede her şey dört dörtlük işliyor da sorun sadece bölgede. Bir de bunu kayyum atayan, kayyum atamakta mahir olan iktidarın bakanı söylüyor” ifadelerini kullandı.

Günay, “Batman Belediyesi örnek bir belediyecilikle Corona virüsüyle mücadele ederken kayyum atamamış olsaydınız, bu eşitsizliği yaşamıyor olacaktık. Defalarca uyarmamıza rağmen anadilinde sağlık hizmetinin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Koruyucu halk sağlığı hizmetleri anadilinde verilmelidir” dedi.

“İktidar başta Kürt kentleri olmak üzere Corona virüsüyle mücadeleye ciddi yaklaşmıyor” diyerek sözlerini sürdüren Günay, bölgedeki hastanelerin kapasitelerinin yetersiz olduğunu belirterek, “Test kitleri yok denecek kadar az. Başta Van olmak üzere bütün bölge illerine bir an önce test kitleri gönderilmeli” diye konuştu.

Günay “İktidarı bir kez daha uyarıyoruz; bölgesel ayrımcılığa son verin. Tüm ülkede Corona virüsüne karşı gerekli tedbirleri alın. Aksi takdirde olası felaketlerin, vebalin altında kalacaksınız” dedi.

HDP Sözcüsü, sözlerini bitirirken herkese bir kez daha ‘evlerde kalma’ çağrısı da yaptı: “Kendinizi, ailenizi ve toplumumuzu virüse karşı savunmanın tek yolu evlerimizde kalmaktır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Corona' günlerinde işçi kıyımı: Sendikalı diye 30 depo işçisi işten atıldı
Sonraki Haber
Rize'de bir belde ve dört köy karantinaya alındı