Ana SayfaEğitimSüresiz ve ücretsiz izne çıkartılan “ücretli” öğretmenler mağdur

Süresiz ve ücretsiz izne çıkartılan “ücretli” öğretmenler mağdur

HABER MERKEZİ – ‘Corona’ nedeniyle eğitime ara verilmesi sonrası binlerce ücretli öğretmen “ücretsiz” izne çıkartıldı. Çoğu kirasını ödeyemiyor, evini geçindiremiyor. “Üvey evlat” muamelesi gördüğünü belirten öğretmenler bu duruma karşı kampanya başlatırken, mağduriyetin giderilmesini istiyor.


Haber: Hasan Özhan Ünal


Corona virüsü nedeniyle eğitime ara verilmesi binlerce ücretli öğretmeni işsiz bıraktı.

Zaten güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılan öğretmenler, son gelişmeler vesilesiyle bir de ücretsiz izne çıkartıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, belediyelerin Halk Eğitim Merkezileri ile kurslarda ücretli öğretmenlik yapan ve “usta öğretici” olarak adlandırılan öğretmenlere “ücret ödenmeyeceği” bildirildi.

Ücretli öğretmenlerin ‘Corona’ nedeniyle süresiz ve ücretsiz izne çıkartıldıklarına dair bakanlık yazısı

Kampanya başlatıldı

Bu haksızlığa karşı kampanya başlatan öğretmenler, ücretsiz izne çıkarılan kişilerin “Halk Eğitim Merkezlerinin eğitimde bel kemiği olan, çoğu yüksek tahsilli atanamayan ya da yıllarını meslek eğitimlerine adayıp hayatını geçimini bu şekilde idare eden eğitimciler” olduğunu vurguladı.

Uluslararası imza kampanya sitesi Change.org üzerinden başlatılan kampanyada, kadrolu öğretmenlerin ücretlerinin kesilmezken “usta öğretici” statüsündeki öğretmenlerinkinin kesilmesinin “büyük bir adaletsizlik” olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın üvey muamelesi gösterdiği, çalışan yerine bile koymadığı, kanunen kürek işçisi hakkına sahip, ötekileştirilen eğitmenlerini mağdur etmemesi” istendi.

Birçok öğretmenin kirasını ödeyemediğini ve evini geçindiremediğini belirten öğretmenler, mağduriyetin giderilmesini talep etti.


Kampanyaya BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li Çelik: Evlere ücretsiz elektrik ve su sağlanmalı
Sonraki Haber
Şimuni Diril’in cansız bedeni bulundu, Hurmüz Diril'den iz yok