Ana SayfaGüncelTeklif Meclis’te: İnfaz düzenlemesi 1 hafta sonra görüşülecek, siyasiler kapsam dışı

Teklif Meclis’te: İnfaz düzenlemesi 1 hafta sonra görüşülecek, siyasiler kapsam dışı

HABER MERKEZİ – İnfaz düzenlemesi Meclis’te. Teklifin Genel Kurul görüşmesi gelecek hafta başlayacak. AKP ve MHP’nin hazırladığı teklifle 90 bin kişi cezaevinden çıkacak. Ancak siyasi tutuklular kapsam dışı tutuluyor.

Tartışmalı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifin Genel Kurul görüşmesi gelecek hafta Salı günü başlayacak.

Düzenlemeye ilişkin açıklama yapan AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, “Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır” dedi.

Özkan, “Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir” diye konuştu.

Teklife eklenen Corona virüsü salgınına ilişkin geçici düzenleme ile açık cezaevinde cezası infaz edilen hükümlülerin cezalarını 2 ay boyunca konularında çekmesinin önü açılıyor.

Özkan, “Zaruret oluşması durumunda sürenin uzatılmasını mümkün hale getiriyoruz” diyerek bu sürenin uzatılabileceğine işaret etti.

90 bin kişiye tahliye yolu, siyasiler kapsam dışı

Şu anda geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamından yaklaşık 45 bin kişinin yararlanacağını söyleyen Özkan, “Salgın hastalık nedeniyle açık ceza evinden, konutta cezaya geçeceklerle beraber bu sayı 90 bin olacak” ifadelerini kullandı.

90 bin kişinin yararlanması beklenen bu düzenlemeden siyasi tutuklular faydalanamıyor.

İtirazlar var

İnfaz düzenlemesine bu haliyle özellikle siyasi partilerden HDP ile hak savunucuları ve hukukçular itiraz ediyor. Ortak kanı ise düzenlemenin “eşit” olmaması.


70 bin mahkûma evde ‘Corona izni’ geliyor, siyasiler yine kapsam dışı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tepkiler üzerine Batman Belediyesi’nde Kürtçe yeniden aktif
Sonraki Haber
Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında 'Corona' soruşturması