Ana SayfaGüncelTelekonferans yöntemiyle yapılan G20 liderler zirvesi sona erdi

Telekonferans yöntemiyle yapılan G20 liderler zirvesi sona erdi

HABER MERKEZİ – Telekonferans yöntemiyle yapılan G20 liderler zirvesi sona erdi. Zirvede Corona virüsüyle mücadele konusu ele alındı.

Telekonferans yoluyla gerçekleşen G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi sona erdi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz başkanlık ettiği zirvede, Corona virüsü (Covid-19) ile mücadele konusunu ele alındı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya Hubar Köşkü’nden katıldı.

Zirvenin ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Daha önce eşi benzeri görülmemiş Covid-19 pandemisinin dünyanın ne kadar iç içe geçtiğinin ve kırılganlıklarının güçlü bir anımsatıcısı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Virüs, sınır tanımıyor. Bu pandemiyle dayanışma ruhu içerisinde şeffaf, güçlü, eşgüdüm içerisinde, geniş çaplı ve bilime dayanan bir mücadele yürütülmelidir” denildi.

Açıklamada, pandeminin ekonomik ve sosyal zararlarının en aza indirilmesi, küresel büyümenin yeniden canlandırılması, piyasalardaki istikrarın korunması ve direncin güçlendirilmesi için elden gelen her şeyin yapılması için mevcut politika araçlarının kullanma konusunda alınan kararlığa vurgu yapıldı.

Açıklamanın sonunda pandeminin sosyal, ekonomik ve mali etkilerine karşı belirli mali politikalar, ekonomik önlemler ve teminat planları kapsamında küresel ekonomiye 5 trilyon dolardan fazla bir fon ayrıldığı belirtildi.

Erdoğan’dan açıklama

Zirvenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbirimizin korumacı ve tek taraflı politikalar uygulama lüksü yoktur. Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz” dedi.

“Bu süreçte yönlendirici olmak, sorumluluk almak ve küresel ölçekte iş birliğini göstermek zorundayız” diyen Erdoğan, salgınla mücadelede birçok gelişmiş ülkenin dahi çok ciddi zorluklar yaşadığını gördüğünü aktardı.

Suriyeli mülteciler başta olmak üzere zorla yerinden edilmiş kişilerin en dezavantajlı kesim olduğunu ifade eden Erdoğan, “Savaştan etkilenen bölgelere ve risk altındaki toplumlara karşı finasman kaynaklarını seferber etmeliyiz” dedi.

G20 ülkeleri

G20 ülkelerini Türkiye’nin yanı sıra Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Britanya, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu oluşturuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sağlık Bakanı’nın tweetlerinde açıklanan buzdağının görünen kısmı' diyen TTB'den öneriler
Sonraki Haber
Gazeteciler Eser ve Topaloğlu cezaevinden çıktı