Ana SayfaGüncelTemelli: Tüm iktidarlar günahlarını ‘Corona’yla temize çekme peşinde

Temelli: Tüm iktidarlar günahlarını ‘Corona’yla temize çekme peşinde

HABER MERKEZİ – HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Temelli’ye göre tüm iktidarlar geçmişin ve bugünün günahlarını Corona virüsü salgınıyla temize çekme peşinde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı açıklamada, Türkiye’de Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının dokuza çıktığını duyurdu.

Aynı açıklamada son 24 saatte 311 kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Dünya çapında Corona virüsünün bulaştığı kişi sayısı ise 275 bini aştı, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 11 bine ulaştı.

Salgın hızla yayılırken iktidarların Corona virüsü ile mücadele kapsamında aldıkları birbirinden farklı önlemler de kamuoyunun gündeminde.

Konuya dikkat çeken HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Corona virüsünün yayılmasının ardından AKP iktidarının otoriter rejimin inşasını hızlandırdığı görüşünde.

Almanya Başkanı Angela Merkel’in “Corana virüsü salgınının II. Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir felaket olduğu” şeklindeki sözlerini hatırlatan Temelli, “Hayır; insanlık tarihinin en büyük felaketi Nazizmdir! Şimdi tüm iktidarlar geçmişin ve bugünün günahlarını virüsle temize çekme peşinde. AKP iktidarı da bu konuda geri kalmayacaktır” diye belirtti.

“Devlet terörünün en sofistike hali olan kontrollü panikle kontrol toplumunu pekiştirme peşinde olanlar, örtülü diktatörlüğün inşası için aradıkları fırsatı yakalama peşindeler. ‘Milli Birlik’ söyleminin tüm dillerde dile getirilmesi tesadüf değil” diyen Temelli, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda devamla şunları kaydetti:

“Kürtlere yönelik sürekli şiddet ve asimilasyon politikalarıyla bugüne kadar toplumsal kontrol mekanizmalarını geliştiren faşizm, şimdi de otoriter rejimin inşasını ‘Allah’ın lütuflarıyla’ hızlandırmakta, olası toplumsal dayanışma ve mücadele ağlarını çökertmektedir…
“Muhalefet ve toplumsal muhalefet dinamikleri virüs gerçekliğinden kopuk, panik ikliminde talepkar ve rıza gösteren bir konuma hızla sürüklenmeye devam ediyor. Oysa sistem zayiat hesabını çoktan yaptı. Kaybedilecek yoksulların değişmez aritmetiği bir kez daha sabitlendi…”

Temelli, son olarak “Şimdi değişmez soruyu bir kez daha sormalıyız. Ne yapmalı?” dedi ve ekledi: “Sosyal medyanın yankı odalarında birbirimize panik transfer etmeye devam mı edelim? İstatistiğin yaşlılara ettiği zulmü mü yaygınlaştıralım? İktidara maddi nimetler için reçeteler mi hazırlayalım? Asla…”


Can kayıplarının arttığı ‘Corona’da son durum




Önceki Haber
HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'dan Newroz mesajları
Sonraki Haber
Onur Hamzaoğlu: Corona virüsü kapitalizmin 'armağanı'