Ana SayfaGüncelTuma Çelik: Şimuni Diril’in uzun süre önce öldürüldüğünü düşünüyoruz

Tuma Çelik: Şimuni Diril’in uzun süre önce öldürüldüğünü düşünüyoruz

HABER MERKEZİ – Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan ve 11 Ocak’tan itibaren kendilerinden haber alınamayan Şimuni ve Hurmüz Diril çiftinden Şimuni Diril’in cansız bedeni 20 Mart’ta köye yakın bir dere kenarında bulundu. Hurmüz Diril’den ise hala bir haber yok. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, “Şimuni Diril’in uzun süre önce öldürüldüğünü, hayatta olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.


Haber: Marta Sömek


İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril’in Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehre) köyünde yaşayan ebeveynleri 71 yaşındaki Hurmüz Diril ve 65 yaşındaki Şimuni Diril’den 11 Ocak’tan bu yana haber alınamıyordu.

70 gün sonra Diril çiftinden Şimuni Diril’in cansız bedenine ulaşıldı.

Hurmüz Diril’den ise hala bir haber alınamamakta.

Konuya ilişkin bölgeye giderek incelemelerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik ile gelişmeler, soruşturmanın akıbeti ve arama çalışmaları hakkında konuştuk.

Çelik, “Bu dere ve Şimuni Diril’in cesedinin bulunduğu yer arama bölgesi içerisinde olan bir yer ve daha önce birçok kez gidilip bakılmasına rağmen bir gelişme görülmemiş. Dolayısıyla da cenazenin dere kenarına yeni getirildiğini düşünüyoruz” dedi.

‘Uzun süre önce öldürülmüş’

“Cesedin bir bütünlüğü yok” diyen HDP’li vekil, “Kolu omzundan itibaren yok ve ceset şişmiş bir vaziyette. Dolayısıyla da Şimuni Diril’in uzun süre önce öldürüldüğünü, hayatta olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Çelik, cenazenin helikopter ile köyden alınıp, ailesinin eşliğinde Şırnak Devlet Hastanesi Adli Tıp morguna getirildiğini bildirdi.

“Otopsi için numuneler alındıktan sonra aile cesedi İstanbul’a götürüyor ve Hurmüz Diril’den haber alınana kadar da cesedi bekletme kararı alıyorlar.”

Soruşturmaya ilişkin yeni bir gelişmenin olmadığına da dikkat çeken HDP’li Çelik, “Aile soruşturmanın, yargılamanın ve arama çalışmalarının hızlandırılması için yeni müraacatlarda bulunacak” ifadelerini kullandı.

“Hurmüz Diril’den hala bir haber alınamamakta. Aile arama çalışmalarına kendi imkanları ile tekrar başlayacak, tabii ki bu yönde devletten de beklentileri var.”

Çelik, çiftin yaşadığı köye gitmek için yola çıktıklarında, ailenin verdiği bilgiler doğrultusunda köye gitmenin mümkün olmadığının söylendiğini ve hava şartlarından dolayı köye gidemediklerini kaydetti.

‘Herkes baharı, biz annemin cenazesini karşıladık’

Çiftin dört çocuğu ile Şırnak Devlet Hastanesi’nde görüşen Tuma Çelik, ailenin Hurmüz Diril’in bulunması için arama çalışmalarının hızlandırılması çağrısında bulunduklarını aktardı.

Çiftin oğlu olan İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril ise annesinin cenazesinin bulunmasının ardından, “Yapanın Allah belasını versin. Babamın da büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum. Kimin yaptığı henüz belli değil” diye konuştu.

Çiftin kızı Gürcan Diril de “Herkes baharı karşıladı, biz annemin cenazesini” dedi.


Bu haber Sabro gazetesinde de yayımlandı.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da Cemal Albayrak kendisini reddeden kadını ağır yaraladı
Sonraki Haber
TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 19 'Corona' sorusu