Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Ruken Demir’e ilk duruşmada tahliye

Tutuklu gazeteci Ruken Demir’e ilk duruşmada tahliye

HABER MERKEZİ – 3 ayı aşkındır tutuklu bulunan gazeteci Ruken Demir hakkında, “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye kararı verildi.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ruken Demir’in haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması, bugün İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada hazır bulunan Demir, iddianamede yer alan tapelerin haber görüşmelerinden ibaret olduğunu, gazeteciliğin suç sayılamayacağını belirterek, tahliyesini talep etti.

Demir’in avukatları Barış Işık ve Osman Çelik de iddianamede yer alan tapelerin ve haberlerin gazetecilik faaliyeti olduğunu savunarak müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme, 26 Kasım 2019’dan beri tutuklu olan gazeteci Demir’in tahliyesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 28 Nisan’da yapılacak.

İddianameden

Yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan Ruken Demir hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla hazırlanan iddianamede, yapılan röportaj için ‘sözde’ ifadesi kullanılmıştı.

Ayrıca savcı, Demir’in haberleriyle “Ülkemizin imajını zedelemek” amacıyla hareket ettiğini öne sürmüştü.

Demir’in fiziki olarak takip edildiği ve telefonun dinlendiği bilgisine de yer verilen iddianamede, “örgütün talimatları doğrultusunda görev yaptığına dair hakkında kamu davası açmaya yeterli suç şüphesi oluşturan deliller elde edildiği” belirtilmişti.


Gazetecilere Şubat’ta en az 10 kez gözaltı, altısına hapis cezası


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İllerin çıkaracağı vekil sayıları değişti: 3'ü azaldı, 2'si arttı
Sonraki Haber
İdlib krizi: Putin-Erdoğan görüşmesinden ateşkes çıktı