Ana SayfaCezaevleriTutuklu gazeteci Türfent: Cezaevinde Corona’ya karşı önlem alınmadı

Tutuklu gazeteci Türfent: Cezaevinde Corona’ya karşı önlem alınmadı

HABER MERKEZİ – Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan gazeteci Nedim Türfent, Corona virüse karşı cezaevinde hiçbir önlem alınmadığını belirterek, hasta tutukluluların şartlarına dikkat çekti.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Türfent, 15 Mart’ta ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde Corona virüsüne karşı tedbir alınmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Türfent, Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerinde Corona virüse karşı tedbir alındığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bakanlığın “tüm önlemleri aldık” açıklamasını cezaevlerinde hayretle dinlediklerini dile getiren Türfent, kurum idaresinden talep etmelerine rağmen kolonya, dezenfektan ve eldiven verilmediğini kaydetti.

Bazı koğuşların kapısına dezenfektan bırakıldığını söyleyen Türfent, kolonyanın ise “yasak” denilerek verilmediğini belirtti.

Cezaevi kantininin ürünleri fahiş fiyata sattığını dile getiren belirten Türfent, “İçerde kireç sökücü ve çamaşır suyu varmış. Ne münasebet. Bu konu soruşturmalık olurken, cezaevi kantini bir maskeyi 17 lira gibi fahiş bir fiyatla bize satıyor” dedi.

Hasta tutukluların durumuna dikkat çeken Türfent, serbest bırakılmaları çağrısını yaptı.

“En önemlisi de risk grubundaki kronik hastalıkları bulunan hasta tutsaklar için özel bir tedbir alınmış değil. Cezaevlerinde halen on binlerce tutsak yerde yatıyor. Bu nasıl bir tedbir anlamış değiliz. Bu nedenle 2’nci yargı paketinin hayata geçirilmesi hayati önem arz ediyor. En başta da aciliyet gerektiren hasta tutsaklar bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır Adliyesi 'Corona' tedbiri için kapatıldı
Sonraki Haber
Gazeteci Alptekin Dursunoğlu tahliye edildi