Ana SayfaEğitimUzaktan eğitimde çocuklara idam sahnesi izletilmesine soruşturma

Uzaktan eğitimde çocuklara idam sahnesi izletilmesine soruşturma

HABER MERKEZİ – Uzaktan eğitim kapsamında çocuklara Adnan Menderes’in idamını anlatan filmin gösterilmesine tepkiler gelmesi üzerine içeriklerin hazırlatılmasında sorumluluğu bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Okulların Corona virüsü salgını nedeniyle kapatılması üzerine televizyon ve internet üzerinden yapılacağı duyurulan uzaktan eğitime Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği ilk dersle başlanmıştı.

Açılış dersinin hemen ardından TRT ile EBA TV üzerinden verilen uzaktan eğitim kapsamında ders arasında çocuklara, “Kilometre Taşları – Adnan Menderes” adlı kısa bir animasyon izletilmişti.

Filmde eski başbakanlardan Menderes’in idamının çocuklara açık bir şekilde gösterilmesi ise tepki toplamıştı.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın, uzaktan eğitimin ilk gününde öğrencilere idam sahnesi izletilmesiyle ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

DHA’nın haberine göre Milli Eğitim Bakanı Selçuk, animasyonun hazırlanmasında ve yayınlanmasında sorumluluğu olan görevliler hakkında soruşturma başlatılması talimatını verirken, içeriklerin hazırlatılmasında sorumluluğu bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ayrıca uzaktan eğitim ders içeriklerinin kontrol sürecinde bundan sonra da daha hassas inceleme yapılması yönünde tedbirler alındığı kaydedildi.


Uzaktan eğitimde çocuklara idam sahnesi izletildi

Selçuk’tan “idam” videosu açıklaması: Gözden kaçmış, ben de onaylamıyorum




Önceki Haber
Ankara'da boş bir arazide onlarca köpek ölü bulundu
Sonraki Haber
"Virüs ekonomik olarak 15 milyondan fazla nüfusu vuracak"