Ana SayfaÇalışma YaşamıVenezuela’da işten çıkarmalar yasaklandı, kiralar askıya alındı

Venezuela’da işten çıkarmalar yasaklandı, kiralar askıya alındı

HABER MERKEZİ – Venezuela’da Corona virüsü salgınına karşı açıklanan yeni ekonomik pakete göre kredi tahsilatları ve kiralar askıya alındı, işten çıkarmalar yasaklandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yeni tip Corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle ekonomik önlemleri içeren bir paket açıkladı.

Buna göre, 6 ay boyunca bankalar kredi tahsilatlarını beklemeye alacak, telekomünikasyon hizmetleri kesilemeyecek, ev ve işyeri kiraları askıya alınacak.

Küçük ve orta işletmelere işçi maaşları konusunda yardım öngörülürken, 6 ay boyunca işten çıkarmalar da yasaklandı.

Sputnik’in haberine göre devlet televizyonundan bir açıklama yapan Maduro, “Ülkedeki tüm işleri, bütün işletmelerin ve şirketlerin operasyonunu korumak konusunda mutlak bir kararlılığımız ve inancımız var” dedi.

Şimdiye kadar 84 insanda virüs tespit edildiği ve ülke çapında bir ay süreyle karantina ilan edilen ülkede henüz bir ölüm yaşanmadı.

Diğer yandan IMF, Venezuela’nın salgınla mücadele etmek amacıyla talep ettiği 5 milyon dolarlık acil borç başvurusunu reddetmişti.

Buna gerekçe olarak Maduro hükümetinin ‘tanınmasındaki belirsizlik’ gösterilmişti.

Ancak Venezuela, Küba ve Rusya’dan insani yardım konusunda destek aldı. Bu kapsamda geçen hafta 130 Kübalı doktor salgınla mücadele için ülkeye gitti.




Önceki Haber
"Virüs ekonomik olarak 15 milyondan fazla nüfusu vuracak"
Sonraki Haber
İnfaz düzenlemesi: AKP'den CHP, HDP ve İYİ Parti'ye ziyaret