Ana SayfaGüncelYargıtay başsavcılığı Eren Erdem’in tutuklanması için onay istedi

Yargıtay başsavcılığı Eren Erdem’in tutuklanması için onay istedi

HABER MERKEZİ – Yargıtay başsavcılığı CHP’li Eren Erdem hakkında verilen tutuklama kararının onaylanmasını istedi. Yeniden cezaevine konulmak istendiğini belirten Erdem, “Özgürlüğüm halka emanettir” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında daha önce verilen tutuklama kararının onaylanması için Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne bir tebliğname gönderdi.

Tutuklu yargılandığı davadan tahliye edilen ancak davası süren Erdem, tebliğnamenin tarihinin Odatv’den gazeteciler Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan hakkında verilen tutuklama kararıyla aynı güne denk geldiğine dikkat çekti.

Konuya ilişkin DW Türkçe’ye konuşan Erdem, “Davam sürüyor, bunu biliyorlar ve partimizi, CHP’yi sıkıştırmak istiyorlar. Yapılmak istenen bu” dedi.

Eren Erdem, kendisiyle ilgili Yargıtay tebliğnamesine Çarşamba günü yanıt vereceğini söyledi.

“Tam 500 gün Silivri cezaevinde, CHP adına etkin bir muhalefet yaptığım için hapiste tutuldum. Bu tebliğname ile savcılık, ‘Eren Erdem dışarı çıktıktan sonra hükümeti eleştirmekten vazgeçmedi, tekrar hapse atalım’ diyor. Bu tebliğname Yargıtay’a yakışmıyor. Hem hukuki hakkımızı arayacağım hem de bildiğim gerçekleri söylemeye devam edeceğim. Özgürlüğüm halka emanettir.”

Ne olmuştu?

Eren Erdem, kapatılan Karşı gazetesinin genel yayın yönetmeni olduğu dönemde, “17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları”na ilişkin ses kayıtlarını servis ettiği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında 28 Haziran 2018 yılında tutuklanmıştı.

Hakkında, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” ve “göreve ilişkin sırrın açıklanması” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7 Ocak 2018’deki duruşmasında, mahkeme Erdem’in “adli kontrol” şartı ile tahliyesine hükmetmişti.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında “kaçma şüphesi olduğu” iddiasıyla tahliye kararına itiraz etmişti.

Bunun üzerine İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazın kabulüne karar vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Corona'da pandemi tehdidi 'gerçekçi'
Sonraki Haber
Meksika'da milyonlarca kadın greve gitti: 'Bizsiz bir gün'