Ana SayfaToplumsal CinsiyetYeğenini cinsel istismara maruz bırakıp tehdit eden erkek aylardır yakalanamadı

Yeğenini cinsel istismara maruz bırakıp tehdit eden erkek aylardır yakalanamadı

HABER MERKEZİ – Hatay Reyhanlı’da 16 yaşındaki bir çocuk dayısı tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Çocuk devlet tarafından koruma altına alınırken, çocuğun annesi kızı ve kendisinin ailesi tarafından şikayetini geri çekmesi için ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Hatay’ın Reyhan ilçesinde 16 yaşındaki bir kız çocuğu 2019 yılının Ağustos ayında, 34 yaşındaki dayısı B.E. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Bir süre sonra anne ve babası boşanan çocuğun velayeti iki kardeşiyle birlikte babasına verildi.

Çocuk, dayısı tarafından istismarı annesine anlatırsa “Seni ve anneni öldürürüm” şeklinde tehdit edildi.

Çocuğun istismarı annesine anlatması üzerine kadın, ailesi tarafından şikayetçi olmaması için baskıya maruz bırakıldı.

Baskılar üzerine kızıyla birlikte Ankara’ya giden kadın burada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayette bulundu.

İstismarın ortaya çıkmasının ardından çocuk devlet tarafından koruma altına alınarak, soruşturma başlatıldı.

DHA’ya konuşan kadın, annesi ve kardeşleri tarafından hala tehdit edildiğini belirterek, “Telefonla arayıp, ‘şikayetinizi geri çekin, yoksa öldürürüz sizi’ diyorlar. Annem, ‘Kapatalım bu konuyu, millete rezil olduk, getir kızı burada evlendirelim, kapatalım konuyu’ diyor. Ancak ben bunu kabul etmiyorum” dedi.

“Şikayetçi olduktan sonra devlet kızımı elimden aldı” diyen kadın, savcının da istismarın gerçekleştiği yer olması nedeniyle dosyayı Reyhanlı’ya gönderdiğini söyledi.

Fail 7 aydır kaçıyor

Reyhanlı’ya gidemediği için soruşturmanın akıbetini takip edemediğini kaydeden kadın, “Tek istediğim, kardeşimin adalete teslim edilmesi. 7 aydır kaçıyor. Olayı gerçekleştirdiğini aile fertlerine zaten itiraf etmiş. Sadece adalete teslim etsinler istiyorum” diye konuştu.

Aile çevresinden kimsenin kendisine yardım etmediğini dile getiren kadın, kızının psikolojisinin bozulduğunu ve devlet tarafından yerleştirildiği yerden çıkmak istediğini aktardı.

Kadın, “Devletin bize sahip çıkmasını ve suçlunun cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Irak Kürdistan Bölgesi’nde 'Corona' önlemleri
Sonraki Haber
Grup Yorum üyelerinin hastaneye zorunlu yatırılışına “akıl zayıflığı” gerekçesi