Ana SayfaGüncelYeni Yaşam yayın yönetmeni Çelik ve yazı işleri müdürü Keser de tutuklandı

Yeni Yaşam yayın yönetmeni Çelik ve yazı işleri müdürü Keser de tutuklandı

HABER MERKEZİ – Önceki gün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan Yeni Yaşam gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, savcılığın itirazı üzerine bugün yeniden gözaltına alındı. 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan üç isim de tutuklandı.

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in, Libya’da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun cenaze töreninin haberleştirilmesine ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmalarına savcı itiraz etti.

Bu itiraz üzerine Keser, sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Keser, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis aynı saatlerde Çelik’in evine de baskın yaptı. Baskın sırasında evde olmayan Çelik emniyet müdürlüğüne çağrıldı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik, avukatlarıyla birlikte emniyete gideceğini söyledi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çelik ve Keser, daha sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

İki gazetecinin yanı sıra hakkında yakalama kararı çıkarılan Yeniçağ yazarı Ağırel de ifade işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Yazar ve gazeteciler tutuklandı

İfadeleri tekrar alınan gazeteci ve yazarlardan ilk olarak 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Ağırel hakkında tutuklama kararı verildi.

Ağırel’in ardından aynı mahkemeye çıkarılan Yeni Yaşam’dan Çelik ve Keser de tutuklandı.

Ne olmuştu?

Odatv haber sitesinin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç, 5 Mart’ta çıkarıldıkları mahkemece “MİT Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklamaya gerekçe olarak “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber gösterilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilmiş, 6 Mart’ta ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Söz konusu soruşturma genişletilerek Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve editör Semiha Alankuş ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel de ifadeye çağrılmıştı.

6 Mart’ta İstanbul Adliyesi’nde ifade veren gazeteci ve yazarlar çıkarıldıkları mahkemece yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yeni Yaşam editörü Alankuş ise savcılık tarafından alınan ifadesini ardından serbest bırakılmıştı.

Previous post
8 Mart gezisinden dönen kadınları taşıyan araç kaza yaptı: 35 yaralı
Next post
8 MART | Feminist Gece Yürüyüşü'ne polis müdahalesi