Ana SayfaGüncelYeni Yaşam’dan üç gazeteci ile Yeniçağ yazarı serbest

Yeni Yaşam’dan üç gazeteci ile Yeniçağ yazarı serbest

HABER MERKEZİ – Savcılıkça çağrılmaları üzerine adliyeye giderek ifade veren Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yeni Yaşam editörü Semiha Alankuş da savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve editörü Semiha Alankuş, İstanbul başsavcı vekilinin talimatıyla ifade vermek için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çağrıldı.

Bu gelişmeyi Çelik, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) de Çelik’in paylaşımını aktararak “Gazetecilere yönelik bu yargı tacizi bitmeli, gazetecilik suç değildir” dedi.

Öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne giden üç gazetecinin ifadeleri alınmaya başlandı.

Yeni Yaşam’da yer alan habere göre, savcılığın gazetecileri ifadeye çağırmasının nedeni “Libya’da hayatını kaybeden MİT mensupları” haberi.

Verilen ifadelerin ardından savcı, gazeteci Semiha Alankuş’un serbest bırakılmasına karar verdi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gazetecilerin yanı sıra Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de aynı haber nedeniyle savcılığa ifade verdi. Ağırel, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, gazeteciler Çelik ve Keser ile yazar Ağırel’in yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Odatv’den üç gazeteci tutuklanmıştı

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu

Odatv’nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç, geçtiğimiz gün çıkarıldıkları mahkemece “MİT Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklamaya gerekçe olarak “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber gösterilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilirken, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde ifade vermişti. Pehlivan, tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştı.

Previous post
Corona virüsü: Dünya genelinde vaka sayısı 100 bini geçti
Next post
This is the most recent story.