Ana SayfaGüncelYılmaz Güney Film Festivali’nde gösterilecek filmler açıklandı

Yılmaz Güney Film Festivali’nde gösterilecek filmler açıklandı

HABER MERKEZİ – Batman’da bu yıl 25-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali’nde, 13 uzun metraj, 16 belgesel ve 21 kısa film sinemaseverlerle buluşacak. Öte yandan festival kapsamında yer alan “Kumun Gecesi”nin yönetmeni Ali Ergül ise festivalden çekildiğini açıkladı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali, 25-29 Mart tarihleri arasında Batman’daki Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Batman Belediyesi, Ortadoğu Sinema Akademisi ve Yeni Sinema Kolektifi’nin ortak düzenlediği festival kapsamında gösterilecek filmlerin isimleri belli oldu.

Festival komitesi, 165 film ve 52 geliştirme başvurusunun yapıldığı festivalde 4 kısa film ve 4 belgesel film projesinin geliştirme atölyesine seçildiğini duyurdu.

Festivalin ana teması ise Hasankeyf olarak belirlendi.

Festival kapsamında gösterilecek filmler ve yönetmenlerinin isimleri şöyle:

Kısa filmler

Veger (Selman Deniz), Fotoğraf (Ozan Takış), Aralık (Çayan Bilgin), Son Eylül (Gülsün Odabaşı), Ziyafet (Fırat Özeler), Avarya (Gökalp Gönen), Karganın Aşınan Gagası (Ferhat Özmen), Barê Giran (Yılmaz Özdil), Haziriyek Bo Derengmayinê (Aram Dildar), Kêm (Halis Sarıtağ), Kavil (Özcan Alper), Duyuyor Musun Anne (Tuna Kaptan), Kefaret Yağmuru (Veysel Çelik), Welatek Hebû (Hebûn Polat), Bang (Deniz Derya), Tor (Ragıp Türk), Stain (Shoresh Vakili), Şeker Gıda (Freman Narin), İmparatorlukta Zor Bir Gün (Sezen Kayhan), Sevgi Dediğin (Fırat Yavuz), Cadı Üçlemesi (Ceylan Özgün Çelik).

Uzun metraj filmler

Borç (Vuslat Saraçoğlu), Zor Bir Karar (Ender Özkahraman), Zer (Kazım Öz), Di Navbera De (Ali Kemal Çınar), Yuva (Emre Yeksan), Güvercin (Banu Sıvacı), Güvercin Hırsızları (Osman Nail Doğan), Görülmüştür (Serhat Karaaslan), Sibel (Çağla Zencirci-Guillaume Giovanetti), İçerdekiler (Hüseyin Karabey), Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü? (Ezel Akay), Kız Kardeşler (Emin Alper).

Belgesel filmler

Diyalog (Selim Yıldız), Ather (Ruken Tekeş), Bıraktığın Yerden ‘700 Hafta’ (Volkan Güney), Di Bîra Min De Ye (Soner Akalın), Bîr (Veysî Altay), Prenses Model (Dilan Engin), Tebeşir (Özge Astan), War (Felat Erkozan), Siya Avê (Metin Yoksu), Odisseias Ülkesinde Çıkmaz Sokak (Serhat Ertuna), Miraz (Serdar Bayram), Her Mal Dibistanek (Ardin Diren), Annemin Sinemaları (Cansel Karacan), Amina (Kıvılcım Akay), Bakış Açısı (Mustafa Köksalan), Arkadaşım Çayan (Çayanın Arkadaşları).

Yönetmen Ali Ergül festivalden çekildi

Festival kapsamında yer alan “Kumun Gecesi” adlı belgesel filmin yönetmeni Ali Ergül ise festivalden çekildiğini açıkladı.

“Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ne karşı sorumluluğumun gereği bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali’nden çekiliyorum” diyen Ergül’ün yaptığı yazılı açıklama şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de her 10 kadından yalnızca üçü istihdam ediliyor
Sonraki Haber
Kadıköy'de Moda sahili açıklarında erkek cesedi bulundu