Ana SayfaCezaevleriZorla müdahale edilen Mustafa Koçak’a beş gün boyunca işkence

Zorla müdahale edilen Mustafa Koçak’a beş gün boyunca işkence

HABER MERKEZİ – “Adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde sürdürdüğü ölüm orucu eyleminin 255’inci günündeyken zorla müdahale edilen Mustafa Koçak ile görüşen avukatı Ezgi Çakır, müvekkiline 5 gün boyunca işkence yapıldığını açıkladı. Koçak’a yapılanları protesto etmek için açıklama yapmak isteyenler ise gözaltına alındı.

İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015’te makam odasında öldürülmesine ilişkin yargılanan Mustafa Koçak, geçtiğimiz yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Koçak, söz konusu ceza sonrası “adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma” ve “işkencecilerin yargılanması” talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevi eylemini 90’ıncı gününde ölüm orucuna çeviren Koçak’a 12 Mart’ta zorla müdahale edildiği bildirilmişti.

Koçak günlerce avukatı ve ailesi ile görüştürülmedi.

Koçak’ın dün akşam saatlerinde Şakran Kapalı Cezaevi’nden, Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne getirildiğini öğrenen avukatı Ezgi Çakır, Koçak ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Çakır, Koçak’ın 5 gün boyunca işkenceye maruz bırakıldığını söyledi.

Twitter üzerinden paylaştığı video ile olanları anlatan Çakır, Koçak’ın kendisine beş gün boyunca cezaevi kampüs hastanesindeki doktorların işkence ederek müdahale ettiğini, bilincinin açık olduğunu ve müdahaleye direnmesine rağmen serum takıldığını aktardı.

Müdahale sırasında Koçak’ın başına ve ayaklarına çok sayıda kelepçenin takıldığını belirten Çakır, ayrıca müvekkilinin halat ile bağlandığını da bildirdi.

Koçak’ın doktorların kendisine “Seni sakatlayıp öyle bırakacağız” dediğini aktaran Çakır, tüm bunlar yaşanırken cezaevi savcısının ve polislerin de odada olduklarını söyledi.

Çakır, tuvalete dahi gitmesine izin verilmeyen Koçak’ın, jopla cinsel saldırıya maruz bırakıldığını da ifade etti.

Bu adaletsizliğe bir an önce son vermelerini istediklerini kaydeden Çakır, tüm kamuoyunu Koçak ile dayanışmaya çağırdı.

Çakır ayrıca Koçak’ın, “Direnmeye devam ediyorum. Tüm işkenceler benim onurumdur” dediğini de aktardı.

Protestoya gözaltı

Öte yandan Mustafa Koçak’ın maruz bırakıldığı cinsel saldırı ve işkenceyi protesto etmek için açıklama yapmak isteyen aralarında ailesinin de bulunduğu kitleye jandarma tarafından müdahale edildi.

Halkın Hukuk Bürosu, müdahale esnasında Koçak’ın babası ile birlikte sekiz kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Benzinde indirim
Sonraki Haber
Canlı Blog | ‘Corona’da son durum ne?