Ana SayfaGüncel20 büyük film festivalinden ‘Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali’

20 büyük film festivalinden ‘Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali’

HABER MERKEZİ – Corona virüsü nedeniyle Tribeca’dan Cannes’a, Berlin’den Venedik’e kadar 20 büyük organizasyon birleşerek “Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali” adıyla YouTube üzerinden 10 gün sürecek bir online festival yapmaya karar verdi. Ücretsiz olacak olan festival 29 Mayıs’ta başlıyor.

Tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgını nedeniyle birçok etkinlik iptal edilmek zorunda kaldı.

Dünyanın önde gelen birçok film festivali de sinema salonlarının kapalı olması ve sosyal mesafe tedbirleri sebebi ile ya programlarını erteledi ya da internet üzerinden izleyici ile buluşmayı tercih etti.

Tribeca Film Festivali, Cannes Film Festivali, Berlin Uluslararası Film Festivali, Marakeş Film Festivali, Kudüs Film Festivali, Venedik Film Festivali, San Sebastian Uluslararası Film Festivali, Sundance Film Festivali’nin de aralarında bulunduğu 20 organizasyon, YouTube üzerinde birleşerek 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında sürecek bir online festival yapmaya karar verdi.

Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali (We Are One: A Global Film Festival) adı altındaki gösterimler 29 Mayıs’tan itibaren YouTube’den takip edilebilecek.

Küresel Bir Film Festivali boyunca katılımcı festivallerin seçkilerinde yer alan uzun metraj filmler, kısa filmler, belgeseller izleyicilerle buluşacak.

ABD’li oyuncu Robert De Niro ile birlikte Tribeca Film Festivali’nin kurucusu olan Jane Rosenthal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz sıklıkla filmlerin dünyayı iyileştirmek için sınırları ve farklılıkları aşarak insanlara ilham verme ve birleştirmede güçlü rolünden bahsederiz. Tüm dünyanın şu anda iyileşmeye ihtiyacı var” dedi.

Küresel Bir Film Festivali, Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 Dayanışma Cevabı Fonu’na kaynak bulmaya da yardımcı olacak.

Filmlerin gösterimleri ‘We Are One‘ YouTube kanalından ücretsiz izlenebilecek.


Festival listesine BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Adalet Bakanı: Cezaevlerinde 120 mahpusa Covid-19 tanısı kondu
Sonraki Haber
Konya’da 55 mahpusa Covid-19 tanısı konuldu