Ana SayfaDünyaAB Komisyonu Başkanı’ndan İtalya’ya ‘Corona’ özrü

AB Komisyonu Başkanı’ndan İtalya’ya ‘Corona’ özrü

HABER MERKEZİ – Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Corona virüsü salgınına hazırlıksız yakalandıklarını ve İtalya’ya başından bu yana gerekli desteği sağlayamadıklarından “Avrupa, İtalya’dan içten bir şekilde özür diliyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa’nın Corona virüsü salgını nedeniyle İtalya’ya “içten bir özür” borçlu olduğunu söyledi.

Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada “İtalya Corona virüsü salgınının başlangıcında yardıma ihtiyaç duyarken, fazla el uzatan olmadı. Tam da bu nedenle Avrupa, İtalya’dan içten bir şekilde özür diliyor” dedi.

Von der Leyen, “Salgının üstesinden gelmek için öncelikle samimi olmalıyız. Siyasi dürüstlük de buna dahil” diye konuştu.

Üye ülkelere dayanışma çağrısında bulunan von der Leyen, şu ana kadar Corona virüsüyle mücadele kapsamında 3 trilyon euro ayırdıklarını belirtti.

Ursula von der Leyen, 1 Nisan’da bir İtalya gazetesine yazdığı makalede, Covid-19 salgını sırasında yeterince yardımcı olamadıkları için İtalya halkından yine özür dilemişti.

İtalya’da Corona virüsü salgınında şu ana kadar 22 bini aşkın insan hayatını kaybetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çalışma koşullarını protesto eden 118 işçi işten çıkarıldı
Sonraki Haber
Başak Demirtaş: Selahattin de hayati riskin farkında ama hepimizden daha moralli