Ana SayfaDünyaABD başkanlık seçimleri: Sanders da yarıştan çekildi

ABD başkanlık seçimleri: Sanders da yarıştan çekildi

HABER MERKEZİ – ABD’de Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders da yarıştan çekildiğini duyurdu. Daha önce Mike Bloomberg’ün çekildiği yarışta Demokratların tek adayı olarak Joe Biden kaldı.

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından sosyalist Bernie Sanders yarıştan çekildiğini açıkladı.

Böylece Demokratların tek aday adayı olarak Joe Biden kaldı.

Demokratlar, 17 Ağustos haftası, Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde resmi olarak başkan adaylarını açıklayacak.

Cumhuriyetçi Parti’nin mevcut Başkan Donald Trump’ı resmi olarak aday göstereceği kongre ise 24-27 Ağustos’ta Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde yapılacak.

Ülkede 3 Kasım 2020’de yapılacak seçimi kazanacak isim, 20 Ocak 2021’de Beyaz Saray’da başkanlık koltuğuna oturacak.

Daha önce de Bloomberg çekilmişti

Demokratların aday adaylarından Mike Bloomberg de Joe Biden’ı destekleyeceğini belirterek 4 Mart’ta adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Bloomberg’ün adaylıktan çekilme açıklaması Demokrat Parti’nin adayını belirlemek üzere 3 Mart’ta 14 eyalette yapılan seçimlerin ardından gelmişti.

“Süper Salı” olarak adlandırılan seçimde Biden 14 eyaletten dokuzunda üstünlük sağlarken, Sanders dört eyalette, Bloomberg ise sadece bir eyalette kazanmıştı.




Önceki Haber
CHP'nin teklifini reddeden AKP-MHP'den 'Sağlıkta Şiddet Yasası' teklifi
Sonraki Haber
'Corona' ile mücadele kapsamında işten çıkarma üç ay süreyle yasaklanacak