Ana SayfaCezaevleriAdalet Bakanı: Cezaevlerinde 120 mahpusa Covid-19 tanısı kondu

Adalet Bakanı: Cezaevlerinde 120 mahpusa Covid-19 tanısı kondu

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Gül, dört ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu belirterek, “Hastanelerde tedavi altına alındılar” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Dört ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu açıklayan Gül, virüse yakalanan tüm mahpusların hastanelerde tedavi altında olduklarını söyledi.

Adalet Bakanı, virüsün sıçradığı cezaevlerinin isimlerini ise açıklamadı.

Gül’ün açıklamasına göre tanı konulan 120 mahpusun sağlık durumları iyi.

Adalet Bakanı, “yoğun bakımda olan tutuklu ve hükümlü bulunmuyor” diye de ekledi.

“Bu süreci açıklık ve şeffaflıkla sürdürmeye gayret ediyoruz” diyen Gül, her tutuklu ve hükümlüye hijyen malzemelerinin bedelsiz ve düzenli olarak verildiğini de savundu.

Ancak insan hakları örgütleri, son dönemde yayımladıkları raporlarında cezaevlerinde yeterli tedbirlerin alınmadığını vurgulayarak, tüm tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Öte yandan Gül, “Duruşmaların ertelendiği tarih 15 Haziran’a kadar uzatılmıştır” açıklamasında da bulundu.

Üç mahkum yaşamını yitirmişti

Adalet Bakanı Gül, 13 Nisan’da yaptığı açıklamada açık cezaevlerinde üç mahkumun salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

“5 açık ceza infaz kurumundan 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu. Bunlardan üçü, tedavileri devam ettiği sırada maalesef hayatını kaybetti” diyen Gül, kapalı cezaevlerinde Covid-19 tanısı konulan mahpusun bulunmadığını söylemişti.

22 Nisan’da ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Cezaevi’nde 65 tutuklu ve hükümlünün Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.




Önceki Haber
EBA'da "Jiyan"a yasak Meclis gündeminde
Sonraki Haber
20 büyük film festivalinden 'Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali'