Ana SayfaDünyaAlmanya’da LGBTİ’lere nefret söyleminde bulunan Türkiyeli doktor görevden alındı

Almanya’da LGBTİ’lere nefret söyleminde bulunan Türkiyeli doktor görevden alındı

HABER MERKEZİ – Almanya’da çalışan Türkiyeli doktor Metin Çakır, LGBTİ’lere yönelik nefret içerikli sözlerinden sonra görevden alındı.

Almanya’da kalp ve göğüs cerrahı olarak görev yapan doktor Murat Çakır, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden ”Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim” paylaşımında bulundu.

Çakır’a, nefret içerikli paylaşımının ardından çok sayıda tepki geldi. Bunun üzerine paylaşımını silen Çakır ardından da bir süreliğine hesabını kapattı.

Karlsruhe’deki Helius kliniğinde çalışan Çakır, tepkilerin ardından geçici olarak görevinden alındı.

Almanya’da yayın yapan Bild gazetesinin haberine göre, 20 yıldır bu hastanede çalışan Çakır hakkında yasal işlem başlatıldı.

Ne olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 24 Nisan’daki merkezi Cuma hutbesinde, LGBTİ+’lar ve HIV’le yaşayanlar hedef gösterilmişti.

Ülke genelinde bütün camilerde eş zamanlı okunan hutbede, “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadeler kullanılmıştı.

Halkın bilimdışı iddialarla yanlış bilgilendirildiği hutbeye sivil toplum örgütleri ile CHP ve HDP’li siyasetçilerin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır barolarından tepkiler gelmişti.

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi de hutbenin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Bu gelişmelerin hemen ardından Ankara ve Diyarbakır baroları hakkında ise soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Nisan’daki kabine toplatısının ardından yaptığı açıklamada, “Ülkemizde İslam adına konuşacak bir kurum varsa bu Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Ankara Barosu’nun açıklaması direkt İslam’a yönelik bir saldırıdır ve Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırı devlete yapılmış sayılır” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hak örgütleri: Suriyeli genç hedef alınarak kalbinden vuruldu
Sonraki Haber
Kars Belediyesi'nden yerel üretime ve üreticiye destek projeleri