Ana SayfaCezaevleriBafra Cezaevi’ndeki bir hükümlünün ‘Corona’dan öldüğü iddiası, başsavcılıktan yalanlama

Bafra Cezaevi’ndeki bir hükümlünün ‘Corona’dan öldüğü iddiası, başsavcılıktan yalanlama

HABER MERKEZİ – Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’nde 3 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Yeter isimli hükümlünün Covid-19’a bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiği iddia edildi. Ancak kısa bir süre sonra Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı iddiayı yalanladı.

Samsun’da, 3 yıldır Bafra Cezaevi’nde bulunan 70 yaşındaki hükümlü Mehmet Yeter’in geçtiğimiz hafta ‘Corona virüsü’ nedeniyle öldüğü öne sürüldü.

Şeker hastası olan Mehmet Yeter’in, sağlık sorunları nedeniyle 16 Mart’ta 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildiği ve 23 Mart tarihinde sol bacağının kesildiği belirtildi.

26 Mart’ta hastaneden taburcu edilerek bu kez de gönderildiği Samsun T Tipi Cezaevi’nde fenalaşan Yeter tekrar kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre Cumhuriyet Savcısı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Mehmet Yeter isimli hükümlü Covid-19 hastalığına bağlı nedenlerden dolayı vefat etmiştir. Kişinin ailesine ulaşılamamıştır. Şahsın bulaşıcı salgın hastalık sebebiyle vefat etmiş olması sebebiyle morg gibi ortak sağlık kullanım alanlarında uzun süre bekletilmesinin toplum sağlığının riske sokması ve bulaşıcı hastalık yayılma riskinin artması sebebiyle gerekli önlemler alınarak bekletilmeden talimatın tarafınıza ulaşmasıyla kişinin defin edilmesi rica olunur” ifadelerine verildi.

Yeter’in cenazesi, savcılığın yazısının ardından Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından toprağa verildi.

Mehmet Yeter’in oğlu Ferhat Yeter ise babasının öldüğüne ilişkin bilginin cezaevi yönetimi tarafından kendisine bildirilmediğini belirterek, “Ölümünün üzerinden 5 gün geçmesine karşın hiçbir şekilde ne Samsun Cezaevi Kurumu ne de herhangi bir kurumdan tarafımıza haber verilmeden defin işlemi gerçekleştirilmiştir” dedi.

“Ölüm haberini önceki gün bir mahkumun yakınının beni aramasıyla öğrendim” diyen Yeter, babasının ölümünü araştırdığını belirterek, “Bacağının kesilmesinden tekrar cezeavine götürülüyor. İnsanlarla temas ettikten sonra fenalaşıyor ve tekrar hastaneye sevk edildiğinde yaşamını yitiriyor” ifadelerini kullandı.

Ferhat Yeter savcılığın yazısına karşın hastane görevlilerinin babasına yapılan 3 testin negatif çıktığını söylediğini de kaydetti.

Başsavcılıktan yalanlama

Bafra Cumhuriyeti Başsavcılığı ise söz konusu iddianın doğru olmadığını belirterek, Mehmet Yeter’in tedavi sürecinde Corona virüsü belirtileri gözlemlendiği ve iki defa uygulanan Corona virüsü testinin de negatif çıktığı vurgulandı.

Açıklamada, “Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden Hükümlünün vefatı, telefon ile ailesine bildirilmiştir” diye de belirtildi.

Başsavcılık, Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde Corona virüsü pozitif vakasının bulunmadığını vurguladı.

Ancak yapılan açıklamada, Cumhuriyet Savcısı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıya ise değinilmedi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şakran Çocuk Cezaevi’nde intihar iddiası
Sonraki Haber
Kastamonu'da İlhan Pelenk komşusu Gülten Temir'i öldürdü