Ana SayfaCezaevleriBakırköy Cezaevi’ndeki tutuklu kadınlar ‘Corona’ya karşı çamaşırdan maske yaptı

Bakırköy Cezaevi’ndeki tutuklu kadınlar ‘Corona’ya karşı çamaşırdan maske yaptı

HABER MERKEZİ – Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklular, kendilerine maske ve eldiven verilmeyince Corona virüsünden korunmak için çamaşırdan maske yaptı.

Siyasi tutukluların kapsam dışı bırakıldığı infaz yasasının yürürlüğe girmesiyle onbinlerce mahpusun tahliyesine başlandı.

Cezaevinde bulunan tutuklular ise hala Corona virüsü salgını tehdidi altındalar.

Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi tutuklulardan Esma Başkale, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde koşullarının salgın tehdidi ile birlikte giderek ağırlaştığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Başkale, özellikle hasta tutukluların tedavilerinin yapılmadığını aktardı.

Başkale, kaldığı koğuşta kalp rahatsızlığı ve kronik hastalıkları olan iki hasta tutuklunun olduğunu, tedavileri yapılmadığı için çektiği sancılarının bazen dayanılmaz bir hal aldığını ifade etti.

Hastanede iğne olması gereken bazı tutukluların hastane sevklerinin yapılmadığını belirten Başkale, KOAH hastalığı ve kalp rahatsızlığı bulunan tutukluların tedavi imkanlarının ortadan kaldırıldığını belirtti.

Salgının bu hasta tutuklulara bulaşması riskine dikkat çeken Başkale, herkesin hasta tutuklular için bir an önce elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini dile getirdi.

Maske talebine ‘yasak’ yanıtı

Salgın tehdidine rağmen koğuşlara çok az deterjan ve çamaşır suyu verildiğini kaydeden Başkale, talep etmelerine rağmen eldiven ve maske de verilmediğini belirtti.

Başkale, bu nedenle ne kadar sağlıklı olduğunu bilemeseler de çamaşırdan maske yaptıklarını anlattı.

Cezaevinde sosyal mesafeyi korumanın imkansız olduğunu vurgulayan Başkale, cezaevi idaresinin haftada bir üstün körü koğuşları ilaçladığını, ancak bunun çok yetersiz olduğunu bildirdi.


İnfaz yasası yürürlüğe girdi, cezaevlerinden tahliyeler başladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Emekçiler sefalet ödeneğine mahkum edilmek isteniyor"
Sonraki Haber
Mahmur Kampı yakınlarına hava saldırısı