Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek şikayetinden vazgeçti, avukat Mehtap Sert’ten açıklama

Berfin Özek şikayetinden vazgeçti, avukat Mehtap Sert’ten açıklama

HABER MERKEZİ – Berfin Özek’in kendisine kezzaplı saldırıda bulunan ve bu suçtan 13 yıl hapis cezasına çarptırılan Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetinden vazgeçtiği duyuruldu. Özek’in avukatı Mehtap Sert de davadan çekildiğini açıkladı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek’in kendisine kezzapla saldıran Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetinden vazgeçtiği açıklandı.

Duyuruyu, avukat Mehtap Sert yaptı. Özek’ten ise henüz bir açıklama gelmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Sert, şunları ifade etti:

“Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri birçok kadın ve çocuk davasının takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz.
“Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği verdik. Birçok kadın örgütüyle birlikte dayanışma içerisinde olduk. Berfin’i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir.
“Ancak gelinen süreçte Berfin’in kendi iradesiyle şikâyetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine açıkladık. Buna rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizler de ‘’Öldüren sevgi istemiyoruz” şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek’le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”

Ne olmuştu?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak 2019’da ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, tutuklanan Çeltik’in İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına başlanılmıştı.

Casim Ozan Çeltik’e ilişkin görüntü karşılaştırması yapan Ulusal Kriminal Bürosu’nun davanın üçüncü duruşması öncesi raporunu tamamlamıştı. Raporda, saldırganın anatomik yapısının Çeltik’le uyumlu olduğu belirtilmişti.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert, bu raporu “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu” şeklinde değerlendirmişti.

Davanın 7 Ocak 2020’de görülen karar duruşmasında Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik’e ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Araştırma: Doğal hayatın talanı virüslerin hayvandan insana geçişinin temel nedeni
Sonraki Haber
Af Örgütü: İran’da cezaevlerindeki ‘Corona’ protestolarında en az 35 tutuklu öldürüldü