Ana SayfaDünyaBM: Salgında popülizm ve otoriter yönetimler arttı

BM: Salgında popülizm ve otoriter yönetimler arttı

HABER MERKEZİ – BM, salgınla mücadelenin insan hakları krizine dönüşme riskine dikkat çekti. Yapılan açıklamada salgın bahane gösterilerek baskıcı önlemler alındığı belirtilirken, “Popülizm ve otoriter yönetimler arttı” denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Covid-19 salgınının hızla insan hakları krizine dönüştüğü uyarısında bulundu.

Salgınla mücadelede yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin raporu açıklarken riske dikkat çeken Guterres, “Tehdidin insan değil, virüs olduğunu unutmayın” mesajı verdi.

İnsan haklarının, kriz zamanlarında sonraya bırakılacak bir konu olmadığını ve insanın merkezde olması gerektiğini belirten Guterres, salgın nedeniyle nefret söyleminin arttığını ve savunmasız grupların hedef alındığını söyledi.

Sert güvenlik önlemlerine başvurulduğuna dikkati çeken BM Genel Sekreteri, popülizm ve otoriter yönetimlerin arttığını vurguladı.

Bazı ülkelerde insan haklarının daha da geriye gittiğine ve salgın bahane gösterilerek baskıcı önlemler alındığına işaret eden Guterres, “Hükümetler her zamankinden daha şeffaf, duyarlı ve hesap verebilir olmalı. Sivil toplum ve basın özgürlüğü kritik öneme sahip” dedi.

Alınan acil durum önlemlerinin yasal, orantılı, ayrım yapmayan, belirli bir amaç ve süre odaklı olması gerektiğini söyleyen Guterres, bu süreçte insan haklarının korunması çağrısı yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zorla alınan yazılı beyanla: 65 yaş üstü işçiler yasağa rağmen çalıştırılıyor
Sonraki Haber
HDP milletvekiline Meclis'teki konuşması nedeniyle ceza