Ana SayfaDünyaBM’den bulunacak ilaç ve aşılara adil erişim için çağrı

BM’den bulunacak ilaç ve aşılara adil erişim için çağrı

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler, Corona virüsüne karşı geliştirilecek ilaç ve aşıların eşit ve adil koşullarda dağıtılması için çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 193 ülke, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19’a karşı önümüzdeki süreçte geliştirilecek ilaç ve aşılara adil erişim talebinde bulundu.

Pazartesi günü New York’ta gerçekleştirilen BM Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edilen kararda, gelecekte salgına karşı geliştirilecek ilaç ve aşıların ihtiyacı olan tüm ülkelere “adil, şeffaf, eşit ve verimli” bir biçimde sunulması gerektiğine dikkat çekildi.

BM Genel Sekreteri António Guterres de salgına karşı mücadelede önleyici aşı, ilaç, test ve serumların dünya çapında adil bir şekilde dağıtılmasını düzenleme çağrısında bulundu.

BM üyeleri özellikle gelişmekte olan ülkelerin eşit koşullarda ilaç ve aşıya ulaşımlarının güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

Corona virüsüne karşı henüz aşı veya ilaç geliştirilemedi, ancak bu konuda dünyadaki birçok ülkede çalışmalar sürdürülüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş’a sekiz yıl önceki konuşmalarından yeni dava
Sonraki Haber
Binlerce ürüne ek gümrük vergisi