Ana SayfaGüncelCanan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma

Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesi gerekçesi ile başlatılan soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da ‘suçluyu övme ve suça azmettirme’ soruşturması açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “suçluyu övme ve suça azmettirme” suçlamasıyla soruşturması başlatıldı.

Kaftancıoğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili olarak CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlamasıyla başlattığı soruşturmaya dahil edildi.

Kaftancıoğlu hakkında soruşturma, 21 Nisan günü Sabah gazetesinin “CHP’den yeni provokasyon” başlıklı haberi etiketleyerek paylaştığı tweet nedeniyle açıldı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, evinin arkasında bulunan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziyi 10 yıllığına kiraladığı basına yansımıştı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın 14 Nisan tarihli haberine göre, Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde kiraladığı araziye pek çok açıdan görülebilen duvar ördürdüğü, yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı belirtilmişti.

Altun’un kiraladığı bölgedeki inşaat çalışmasındaki yapılar mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine 13 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılmıştı.

İBB’nin yıkım haberlerinde Altun’un ikametgah adresi ve fotoğrafının paylaşıldığını belirten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu haberlerle ilgili Altun’u “terör örgütlerine hedef göstermek” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

CHP İBB Meclis Grubu, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan vakıf arazisinde izinsiz inşaat gerçekleştirdiği ortaya çıkan Altun hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Altun’un önce koruma statüsündeki bir vakıf arazini kaçak, izinsiz yapılaşmaya açtığını, sonra da yakalandığı gün, yani 13 Nisan’da o araziyi kiraladığını iddia etmişti.

AKP iktidarına yakın medyada çıkan haberlerde, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın Altun’un evinin önünde kaçak fotoğraf çekerken yakalandığı iddia edilmişti.

Söz konusu haberlerde, Özçağdaş’ın koruma polislerinin “bekle” uyarılarına uymayarak olay yerinden kaçtığı da ileri sürülmüştü.

Özçağdaş, söz konusu iddialara Twitter üzerinden “Evin fotoğrafını çektiğim, uyarıldığım, kaçtığım, yakalandığım yalan. O sokaktan geçen herkesin gördüğü yere baktığım doğru. Kaçak inşaat yapılıp yapılmadığını kontrol ettiğim ve yeniden gidip bakacağım doğru. Üsküdar’ın hiçbir noktasında kent suçlarına izin vermeyeceğim doğru.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Altun, CHP’li Başkan Özçağdaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Özçağdaş hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kanunsuz yere delil toplamak” suçlaması ile soruşturma başlatılmıştı.

Hakkında soruşturma açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş, “İlçe sınırlarımızda bulunan kamusal alanların korunması adına bugün olduğu gibi yarında mücadele etmeye devam edeceğim” demişti.


Haberde bianet’ten yararlanıldı.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ölüm oruçları: Mustafa Koçak artık nefes alamıyor, konuşamıyor
Sonraki Haber
Aileleriyle görüşen tutuklular 'darp edildiklerini' söyledi