Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Corona virüsü salgınında Türkiye ve dünyada son durum

Canlı Blog | Corona virüsü salgınında Türkiye ve dünyada son durum

HABER MERKEZİ – Yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınında dünya genelindeki vaka sayısı 2.3 milyon bandında. Can kayıpları 160 bini geçerken, sevindirici haber 600 bini aşkın insanın iyileşmesi. Can kayıplarının 2 bini aştığı Türkiye’de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları bu gece yarısı sona eriyor. Dünya ve Türkiye’den öne çıkan gelişmeleri sayfamızda bulabilirsiniz.

 


22:00 | İmamoğlu: 23 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, haftasonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarının yeterli olmadığını ifade etti.

Haber Global’de bir yayına katılan İmamoğlu, 23 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında kesintisiz 11 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi yönünde çağrı yaptıklarını söyledi.

“Yeterli pandemi kurulu toplantısı yapmıyoruz. Sadece iki kez toplanabildik. Ben iki kurulda da böyle bir yol haritasının şart olduğunu dile getirdim. Ancak bu konuda bir cevap alamadık. Bu konuda ben yalnız değildim. Pandemi kurulunda tıp insanları aynı tavsiyeleri dile getirdi. Salgın büyüdükçe buna müdahale şansınız zorlaşıyor. Sağlık kuruluşları zorlanıyor, ölü ve vaka sayıları artıyor. Sokağa çıkma yasağı, salgını kontrol altına alma şansını sağlamış oluyor.

Hatta sokağa çıkma yasağıyla test imkanları da güçleniyor, çünkü insanlar evlerinde. Hızlı bir şekilde hemen olmalı diyoruz. Önümüzdeki hafta, 23 Nisan haftası 4 gün – 5 gün sağda solda konuşuluyor. Bize ulaşan resmi bir bilgi yok ama örneğin biz bunun hızlıca 1 Mayıs’a ulaşabileceğini ve sadece 5 gün mesaiye mal olabileceğini ve yaklaşık 11 günü elde edebileceğimizi söylüyoruz. Neden kaygı duyuluyor? Bununla ilgili bir açıklama da yok.”


20:00 | İtalya’da son 24 saatte 433 kişi öldü

İtalya’da Corona virüsü salgınında son 24 saatte 433 kişi daha yaşamını yitirdi.

Bununla birlikte toplam can kaybı 23 bin 660’a yükseldi.

Ülkede bugüne kadar tespit edilen Covid-19 vakalarından 47 bin 55’i iyileşti. Son bir günde iyileşenlerin sayısı 2 bin 128 oldu.

2 bin 635 kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.


19:10 | Türkiye’de ‘Corona’ nedenli can kayıpları 2 bini aştı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre bugün uygulanan test sayısı 35 bin 344.

Bakanlık, Covid-19 tanısı konulanların sayısının 3 bin 977 artarak, 86 bin 306’ya yükseldiğini açıkladı.

Son 24 saatte 127 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Böylelikle, Türkiye’de can kayıpları 2 bin 17’ye çıktı.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan 11 bin 976 iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 922.


18:00 | İspanya’da vaka sayısı 195 bini aştı

İspanya’da, son 24 saatte ülkede 565 kişi daha Corona virüsünden hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı son verilerle birlikte toplam ölü sayısının 20 bin 453’e yükseldiğini kaydetti.

Bakanlık açıklamasına göre toplam vaka sayısı da 195 bin 944’e çıktı.


17:45 | İran’da ölenlerin sayısı 5 bini geçti

İran’da Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 118’e yükseldi.

Ülkede şu ana dek kayıt altına alınan vaka sayısı ise 82 bin 211.


17:30 | Bir doktor daha ‘Corona’dan hayatını kaybetti

İstanbuş Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Yavuz Kalaycı Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

İstanbul Tabip Odası, Twitter üzerinden Kalaycı için başsağlığı mesajı yayınlandı.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği de Kalaycı için internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:

“Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan meslektaşımız Yavuz Kalaycı’yı Covid 19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet,yakınlarına ve tıp camiasına baş sağlığı dileriz.”


16:00 | AKP’li Ünal: CHP’li belediyeler paralel ekmek dağıtımı yapıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP’li belediyelerin Corona virüsüyle mücadele kapsamında halka yaptığı yardımların yasaklanmasına dair tartışmalara Twitter’dan yanıt verdi.

Ünal, CHP’li Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi isimlerin tweetlerini alıntılayarak, “Anadolu’da ‘ayrı baş çekmek’ deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Ünal bu yardımları yapanları ‘paralel kurullar oluşturmakla’ suçladı.


15:30 | Çin’den ABD’ye ‘virüs’ yanıtı: İmkansız ABD teorileri

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ” Çin salgından kasten sorumluysa elbette bunun sonuçları olur” açıklamasına, salgının ortaya çıktığı Wuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’nden açıklama geldi.

Enstitü’deki P4 Laboratuvarının başında olan Yuan Zhiming, devlet televizyonunda yer alan röportajında, “Virüsün bizden yayılmış olması olasılığı yok. Bunlar imkansız ABD teorileri” ifadelerini kullandı.


13:50 | Elton John’dan Celine Dion’a: Sanatçılar sağlık çalışanları için söyledi

Ünlü sanatçılar, Corona virüsü ile mücadelede görev yapan, dünyanın her yerindeki sağlık çalışanlarını kutlamak için düzenlenen programda şarkı söyledi.

Global Citizen ve Dünya Sağlık Örgütü iş birliğiyle ABD’li şarkıcı Lady Gaga öncülüğünde düzenlenen “One World: Together At Home” (Tek dünya: Hep birlikte evde) programı, internet üzerinden yapıldı.

8 saat süren konsere Paul McCartney, Elton John, The Rolling Stones, Celine Dion, Jennifer Lopez, Alicia Keys, Andrea Bocelli ve Matthew McConaughey gibi sanatçılar katıldı.

Yayında Türkiye’den İngiltere’ye, İspanya’dan Çin’e, ABD’den İtalya’ya, farklı ülkelerden sağlık çalışanlarını alkışlama görüntüleriyle, balkon ve pencerelerden verilen canlı konserlerden örnekler de sunuldu.


13:10 | Avustralya’dan ‘Corona’nın Çin’de çıkışıyla ilgili soruşturma talebi

Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, Corona virüsü salgınının Çin’de ortaya çıkışı ile ilgili olarak soruşturma talebinde bulundu.

Çin’in şeffaflığı konusunda endişeli olduğunu ifade eden Payne, “Koronavirüs ile ilgili konular, bağımsız bir araştırma gerektiren konular ve ben bunu yapmamızın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.


13:00 | Corona virüsü nedeniyle dünyada ölenlerin sayısı 160 bini aştı

ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre dünyada Corona virüsü salgınında ölenlerin sayısı 160 bini aştı.

Avrupa’da ise can kaybı sayısı 100 bine yaklaştı.

En fazla ölümün olduğu ülke olan ABD’de 38 bin 910 kişi hayatını kaybetmiş durumda.


11:40 | Kılıçdaroğlu: CHP’li belediyelerin yardımları Erdoğan tarafından engelleniyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının Corona virüsü salgını nedeniyle yaptıkları yardımların bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yasaklandığını söyledi.


11:17 | Yunanistan’dan gelen gemi çalışanları karantinaya alındı

Yunanistan’ın Pire Limanı’nda El. Venizelos isimli gemi, yolcu ve mürettebatta Corona virüsü tespit edilmesinin ardından 3 Nisan’da karantinaya alındı.

34’ü mürettebat toplam 383 kişinin bulunduğu gemi, virüs tedbirleri nedeniyle İspanya ve Türkiye’deki bazı limanlarda kabul edilmedi.

Gemide en az 120 kişi de virüs tespit edildiği belirtilirken, karantina süreleri tamamlanan gemide çalışan 90 Türkiye vatandaşı bu sabah Türkiye’ye giriş yaptı.

İşçiler, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ’da bulunan yurtlara götürüldü.

1 aydan fazla karantinada kalan Miray lnternational adlı şirkette çalışan bir işçi, Yunanistan’dan toplamda 5 otobüs ile yola çıktıklarını, araçların içinde şoförle yolcu koltuklarının arasına bariyer çekildiğini, bu nedenle fiziki mesafe olmadan, ikili koltuklarda yan yana geldiklerini söyledi.

Buna itiraz ettiklerini belirten işçi, kendilerinde “Araç sayımız bu kadar, daha fazla araç bulamadık” denildiğini aktardı.

İşçilere eskortluk eden polislerin fotoğraf ve video çekilmesine sert tepki gösterdiğini, bazı işçilerin telefonlarını alarak, içindeki resimleri ve videoları sildiği aktarıldı.


10:15 | Dünyada ‘Corona’dan iyileşenlerin sayısı 600 bini aştı

Dünyada Corona virüsü tespit edildikten sonra iyileşenlerin sayısı 600 bini geçti.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dünyada virüs bulaşan 600 bin 6 kişi iyileşti.

Virüsün ortaya çıktığı Çin’de de 77 bin 62 kişi hastalığı yendi.

En fazla hastanın iyileştiği ülkeler sırasıyla Almanya (88 bin), İspanya (74 bin 797), ABD (68 bin 285), İran (55 bin 987), İtalya (44 bin 927) ve Fransa (35 bin 983) oldu.


09:30 | Trump’tan Çin’e: Virüsten kasten sorumluysa sonuçları ağır olur

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trump, bir gazetecinin “Çin bunu bilerek yaydıysa bunun Pekin için sonuçları olur mu?” sorusu üzerine, Çin’le ilişkilerin salgından önce ‘iyi’ olduğunu, iki ülke arasında ticaret anlaşması yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“İlişkilerimiz çok iyi gidiyordu. Bir anda bu ortaya çıktı. Çok ciddi bir değişim bu. Çin’e kızmalı mıyız diye sorarsanız cevabım gayet gür bir sesle ‘evet’ olurdu. Ama bu duruma göre değişir. Bir hata sonucu mı bu salgın kontrollerinden çıktı yoksa bunu kasten mi yaptılar?… Daha en başlarda biz yardım teklif ettik. Ama bizi istemediler. Bence utandılar, çok kötü bir şeylerin olduğunu biliyorlardı.”

Çin’in virüs ölümlerini ‘düşük gösterdiğini’ iddia eden Trump, Pekin yönetiminin açıkladığı sayılarla ilgili şüpheleri olduğunu ifade etti.


08:00 | Türkiye, en çok vakanın tespit ediliği sekizinci ülke

Sağlık Bakanlığı’nın dün akşam saatlerinde açıkladığı verilere göre Covid-19 tanısı konulanların sayısı 82 bin 329’a yükseldi.

Böylelikle Türkiye, Böylece Türkiye, İran’ı geride bırakarak en çok vaka görülen sekizci ülke konumuna geldi.

Bakanlık, Cumartesi günü 121 kişinin daha hayatını kaybettiği de açıkladı. Böylelikle, Türkiye’de can kayıpları bin 890’a çıktı.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan 10 bin 453 iyileşti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü
Sonraki Haber
CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı