Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Covid-19 salgını: Türkiye ve dünyada son durum

Canlı Blog | Covid-19 salgını: Türkiye ve dünyada son durum

HABER MERKEZİ – Corona virüsü pandemisinde vaka sayısı 3 milyona yaklaşırken, can kayıpları 200 binin üzerinde. Son iki gündür iyileşenlerin sayısının yeni vaka sayısından daha yüksek olduğu Türkiye’de 2 bin 805 kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. 31 ilde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son günü. Salgın gündemine ilişkin Türkiye ve dünyadan son gelişmeleri aktarıyoruz.

 


21:00 | Guardian: Trump’dan Erdoğan’a, salgında en kötü davranan liderler

Britanya’nın köklü gazetelerinden The Guardian, “Trump’dan Erdoğan’a, salgında en kötü davranan liderler” başlıklı bir makaleye yer verdi. Gazetenin editörlerinden Simon Tisdall imzasını taşıyan makalenin ‘salgında kötü liderler listesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan da var.

Haberin tamamı BURADA


20:35 | Bursa’da bir mahalle karantinaya alındı

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Maksempınar Mahallesi’nde Corona virüsü vakalarında artış olması sebebiyle mahalle karantinaya alındı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, mahallenin 14 günlük karantina altına alındığı ve gerekli tedbirlerin uygulandığı belirtildi.


20:25 | İspanya’da bugün 1 aydan fazladır en az can kaybı görüldü

İspanya’da son 24 saatte 288 kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu, ülkedeki bir aydan uzun bir zamandır en az can kaybı oldu.

Sağlık Uyarıları ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nden Fernando Simon, “Uzun bir zamandır ilk kez 300 sayısının altındayız. Bu istatistikleri vermek zor olsa bile, salgının evrimi konusunda olumlu bir yönü gösteriyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülkede şimdiye kadar 23.190 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.


20:00 | Britanya’da ölenlerin sayısı 20 bini aştı

Britanya’da Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 20 bin 732’ye,  testleri pozitif çıkanların sayısı da 152 bin 840’a yükseldi.

Britanya Çevre Bakanı George Eustice düzenlediği basın toplantısında ülkedeki virüs önlemlerinin 7 Mayıs’ta gözden geçirileceğini söyledi.


19:30 | Sağlık Bakanlığı: Toplam vaka sayısı 110 bini aştı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre bugün uygulanan test sayısı 30 bin 177. Toplam test sayısının ise 889 bin 742 olduğu belirtildi.

Bakanlık, Covid-19 tanısı konulanların sayısının 2 bin 357 artarak, 110 bin 130’a yükseldiğini açıkladı.

Son 24 saatte 99 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Böylelikle, Türkiye’de can kayıpları 2 bin 805’e çıktı.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar tanı konulanlardan 29 bin 140’ı iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 776.


17:00 | Bakanlıktan yaşlı ve engelliler için yeni ‘Corona’ önlemleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşların, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınına karşı yeni tedbirler aldığını duyurdu.

‘Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi 2’nin tüm illerde bulunan kuruluşlara gönderildiğini kaydeden Selçuk, “Huzurevlerinde kalan büyüklerimizin ve personelimizin sağlığını korumak için kuruluşlarımızda alınması gereken önlemler ve prosedürler hakkında ikinci rehberi hazırladık. Böylece aldığımız tedbirleri bu rehberde topladık” diye konuştu.


15:50 | Adres bildirimi tescil işlemleri durduruldu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, iller arasındaki adres bildirimi tescil işlemlerinin, Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında 11 Mayıs’a kadar durdurulduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Salgın yayılımının en aza indirilmesi amacıyla nüfus müdürlüklerimiz ve e-Devlet portalı üzerinden yapılan iller arasındaki adres bildiriminin tescil işlemleri 11 Mayıs tarihine kadar durdurulmuştur” denildi.

Daha öncede adres bildirimi tescil işlemleri 27 Nisan’a kadar durdurulmuştu.


15:30 | Wuhan’daki hastanelerde virüslü hasta kalmadı

Corona virüsünün ilk olarak ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentindeki  hastanelerde, virüs nedeniyle tedavi gören tüm hastaların iyileşerek, taburcu edildiği açıklandı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 46 bin 452 (Çin’deki toplam vakaların yüzde 56’sı) vakanın kayıtlara geçtiği kentte, resmi verilere göre 3 bin 869 kişi hayatını kaybetti. Bu da Çin’de virüse bağlı ölümlerin yüzde 84’üne tekabül ediyor.


14:00 | Dünyada ‘Corona’da son durum

Pek çok kişinin yaşamını yitirdiği Corona virüsü salgınında dünya genelindeki son durum şöyle:

  • Gürcistan’da virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı altıya yükseldi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 29 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısının 488’e çıktığı ifade edildi.
  • Ukrayna’da 492 yeni vakayla birlikte vaka sayısı 8 bin 617’ye, iyileşenlerin sayısı 840’a, ölü sayısı da 8 artarak 209’a yükseldi.
  • Ermenistan’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 69 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısının bin 746’ya ulaştığı belirtildi. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 28 olarak açıklandı.
  • İran’da son 24 saatte Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60 artarak 5 bin 710’a yükseldi.

13:30 | Suudi Arabistan’da sokağa çıkma sınırlandırılmaları hafifletiliyor

Suudi Arabistan’da Corona virüsü salgınına karşı tedbir kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı hafifletildi.

Şimdiye dek 136 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, yurttaşların saat 09:00-17:00 arasında dışarı çıkmasına izin verildi.

Bu kapsamda Çarşamba gününden itibaren bazı dükkanlar açılacak, bazı fabrikalar da yeniden faaliyete geçecek.

Ancak sokağa çıkma yasaklarının hafifletilmesi, sosyal mesafelenme önlemlerinin korunamadığı spor merkezleri ya da restoranlar gibi yerlerde geçerli olmayacak.

Mekke ve Medine şehirleri ile daha önce karantina alınan mahalleler karantina altında kalmaya devam edecek.


12:05 | Almanya’da ‘Corona’dan ölenlerin sayısı 5 bin 640’a çıktı

Almanya’da son 24 saatte 140 kişi daha Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece ülkede toplam ölü sayısı 5 bin 640’a çıktı.

Robert Koch Enstitüsü’nün verdiği bilgilere göre son 24 saatte kayıtlara geçen bin 737 koronavirüs vakasıyla Almanya’daki toplam vaka sayısı da 154 bin 175’e yükseldi.

Ülkede iyileşenlerin sayısı ise yaklaşık 2 bin 200 artarak yaklaşık 112 bine çıktı.


11:35 | New York’ta eczanelerde ‘Corona’ testi yapılacak

ABD’de Corona virüs bakasının en çok görüldüğü yer olan  New York eyaletinde eczanelerin test yapmasına izin verileceği açıklandı.

New York Valisi Andrew Cuomo, 5 bin eczanenin günde 40 bin test yapmasını planladıklarını duyurdu.

ABD’deki 53,751 ölümün neredeyse üçte biri New York’ta gerçekleşti.


11:15 | Hakkari’de iki köy karantinaya alındı

Hakkari’nin Kırıkdağ ve Çanaklı köylerinde bazı yurttaşlarda Corona virüsü tespit edildi.

Bunun üzerine Hakkari Valiliği, köylerin 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurarak, yurttaşların sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.


10:20 | Dünyada ‘Corona’dan ölenlerin sayısı 200 bini aştı

Dünyada Corona virüsü salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 200 binin üzerine çıktı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre virüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı ise 2 milyon 865 bini geçti.

En fazla vaka, 924 binin üzerinde kişide test sonucu pozitif çıkan ABD’de. ABD’yi 223 bin 700 kişi ile İspanya izliyor.


09:00 | İsrail Sağlık Bakanı istifa etti

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman, Corona virüsü salgınına karşı uyguladığı politikalar nedeniyle aldığı eleştiriler sonucu görevinden istifa etti.

İsrail medyasının aktardığına göre, Litzman, Başbakan Benyamin Netanyahu’ya Sağlık Bakanlığı görevini bırakmak, Yapı Ve Konut Bakanlığı görevine geçmek istediğini bildirdi.

Aynı haberde bir süre önce Netanyahu’nun Litzman’dan görevi bırakmasını istediği de ileri sürüldü.

71 yaşındaki Litzman, eşiyle birlikte Corona virüsüne yakalanmış, tedavisinin ardından iyileşmişti.


08:30 | Koca: Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından fazla

Sağlık Bakanlığı’nın dün akşam saatlerinde açıkladığı verilere göre, Türkiye’de Covid-19 tanısı konulanların sayısı 107 bin 773’e yükseldi.

Bakanlık, Cumartesi günü 106 kişinin daha hayatını kaybettiği de açıkladı. Böylelikle, Türkiye’de can kayıpları 2 bin 706’ya çıktı.

Son verilere göre ise iyileşenlerin sayısı yeni vaka sayılarından daha fazla.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Guardian: Trump’dan Erdoğan’a, salgında en kötü davranan liderler
Sonraki Haber
Sidar Uygurlar cinayeti: Katil 46 gündür bulunamadı, aile adalet bekliyor