Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Covid-19 salgınında dünya ve Türkiye’den son gelişmeler

Canlı Blog | Covid-19 salgınında dünya ve Türkiye’den son gelişmeler

HABER MERKEZİ – Yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınında dünya genelindeki vaka sayısı 1.8 milyon, can kayıpları da 110 bin bandında. Covid-19 tanısı konulanların sayısının 50 binin üzerinde olduğu Türkiye’de ise 30’u büyükşehir olmak üzere 31 ilde uygulanan sokağa çıkmak yasağı bu gece yarısı sona erecek. Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeleri aktarıyoruz.

 


23:15 | “Belli bir yaşın üzerindekilerin aşı bulunana kadar kişisel tecrit altında kalması gerekebilir”

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, belli bir yaşın üzerindekilerin 2021’e kadar tecrit altında kalmaları gerekebileceğini söyledi.

Alman Bild gazetesine konuşan von der Leyen, “Aşı bulunana kadar ileri yaşta olanlarla teması mümkün olabildiğince kısıtlamalıyız.” dedi.

von der Leyen, “Çocuklar ve gençler, ileri yaştaki ve kronik hastalığı bulunan insanlara göre daha önce hareket özgürlüğünü yeniden tadacak” diye konuştu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı aşının ise yıl sonuna kadar bulunmasının mümkün olabileceğini belirtti.


21:40 | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Nisan Cuma akşamı ani olarak ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağıyla ülke genelinde fırın ve marketlerde oluşan uzun kuyrukların ardından kendisine yönelik yapılan eleştirilerden sonra görevinden istifa ettiğini açıkladı.


20:10 | Ankara’da toplu taşımada maske zorunluluğu

Ankara’da Corona virüsü tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına binecek olan yolcular ve sürücüler için maske zorunluluğu getirildi.

İçinde birden fazla kişi olan özel araçlarda da artık maske takmak zorunlu olacak.

Ankara Valiliği tarafından duyurulan karara göre bu geceden itibaren taksiler, otobüsler, özel halk otobüsleri, Başkentray ve metroda maske kullanımı zorunlu olacak.

Toplu taşıma araçları ve duraklarda sıvı dezenfektan bulundurulması da zorunlu hale getirildi.

Ayrıca Ankara’da 1 Ocak 2000 sonrası doğan bedensel ve zihinsel engelli yurttaşların park ve bahçelere gitmesine, 20 yaş altı hamileler ve yeni doğum yapmış kadınların sağlık kontrolleri için izinli sayılmasına da karar verildi.


19:43 | Türkiye’de ‘Corona’dan hayatını kaybedenlerin sayısı bin 198’e yükseldi

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre bugün uygulanan test sayısı 35 bin 720.

Bakanlık, Covid-19 tanısı konulanların sayısının 4 bin 789 artarak, 56 bin 956’ya yükseldiğini açıkladı.

Son 24 saatte 97 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Böylelikle, Türkiye’de can kayıpları bin 198’e çıktı.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan 3 bin 446’sı iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 665.


19:30 | Dezenfektanlar sahte çıktı, Diyarbakır’da belediyenin Sağlık İşleri Daire Başkanı görevden alındı

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında alınan el ve ortam dezenfektanları ile temizlik malzemelerinin taklit ve sahte ürün olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Yenigün’de yer alan habere göre bu ürünler belediye tarafından toplatıldı.

Konuyla ilgili başlatılan idari ve hukuki süreç ile beraber firma hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunuldu.

Ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Korkutan’ın da görevinden alındığı bildirildi.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olan Korkutan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun kayyum olarak atanmasının ardından göreve başlamıştı.


18:40 | Yunanistan’da son durum

Gazeteci Çağdaş Kaplan, Atina’dan bildiriyor:

Yunanistan’da Covid-19 salgınına karşı ilan edilen sokağa çıkma yasağı üçüncü haftayı geride bıraktı.

Bugün 5 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı 98’e çıktı. Toplam vaka sayısı ise 2 bin 114’e yükseldi.

Nüfusu 11 milyona yakın olan ülkede yapılan toplam virüs testi ise yalnızca 42 bin 261.

Öte yandan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitirakis, ülke genelindeki “Evde kal” kampanyasına atıfta bulunarak mültecilere “Kampta Kal” çağrısı yaptı. Mitirakis, bunun hem mültecilerin hem de halk sağlığı açısından gerekli olduğunu belirtirken, mülteci kamplarındaki koşulları hatırlatan kamuoyu bu açıklamaya tepkili.

100 bin mültecinin bulunduğu ülkede virüs salgınına karşı şu an en savunmasız kesim kamplarda tutulan mülteciler. Adalardaki kamplarda kapasitenin kat kat fazlası mülteci tutuluyor ve kısıtlayıcı önlemler (giriş-çıkışların sınırlandırılması) haricinde hijyen ve sosyal mesafe koşullarının oluşturulması için önlemler alınmış değildi. Binlerce mültecinin tutulduğu Ritsona ve Malakasa mülteci kampları virüs vakası tespit edilmesi nedeniyle hala karantinada.


17:53 | Britanya’da ölenlerin sayısı 10 bini geçti

Britanya’da Covid-19’dan yaşamını yitirenlerin sayısı 10 bin 647’ye yükseldi.,

Buna göre İngiltere’deki hastanelerde ölü sayısı 657 kişi daha artarak 9 bin 594’e, Galler’de ölü sayısı 18 kişi daha artarak 369’a yükseldi.

İskoçya’da virüs sebebiyle şimdiye kadar 566, Kuzey İrlanda’da ise 118 kişi hayatını kaybetti.


17:40 | İran’da yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bini aştı

İran’da son 24 saatte 117 kişi daha Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü böylece ülkede ölenlerin sayısının 4 bin 474’e yükseldiğini duyurdu.

Salgından en çok etkilenen ülkelerden olan İran’da vaka sayısı ise 71 bin 686.


17:25 | HDP ve CHP’nin ‘Corona’ gündemli görüşme talebine ret

HDP ve CHP’nin, Corona virüsü salgınıyla ilgili Meclis Genel Kurulu’na sunduğu genel görüşme talepli önerge, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Bunun üzerine konuşan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, AKP’nin süreci yönetemediğini ve idare etmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Maalesef bu ülke halkına bir maske dağıtmakta bile beceriksizlik göstermiştir, bunu bile becerememiştir. 4 farklı sistem açıklamış, en son eczacılara havale etmeye çalışmış ama hâlâ halk bir maskeye dahi ulaşamıyor. Şu anda Türkiye’de süreci idare eden kim biliyor musunuz? Covid-19. Hükümet, AKP Genel Başkanı diyor ki: ‘Biz peyderpey önlem alıyoruz.’ Virüs peyderpey yayılmıyor. AKP bir kez daha göstermiştir ki rant ve ihale konusunda uzmandır.”

CHP’nin önergesi üzerine konuşan partinin Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise İçişleri Bakanlığı’nın ilan ettiği ve yurttaşların panik halinde sokağa dökülmesine neden olan sokağa çıkma yasağı kararını eleştirdi.

“Bütün dünya bizi kıskandı. ‘Nasıl Türkiye’nin bu öngörüsünü göremedik’ diye pişman oldular. Umreden dönüşlerde, testler gibi konularda bir takım eksiklikler yaşandı. Hiç kimse bunu inkar edemez. Cuma günü yaşananlar adeta bu sürece tuz, biber ekti. Bilim Kurulu yok sayıldı. Sağlık çalışanlarının olağanüstü performansı bir anda silindi. Bu ülkede sokağa çıkma yasağı darbeler sürecinde gece ilan edilirdi. Böyle bir süreç yok. Gündüzün suyumu çıktı.”


16:30 | Albayrak: Ücretsiz izne çıkarılanlara 3 ay, aylık bin 170 lira maaş desteği verilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter üzerinden salgın nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albayrak, “Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık bin 170 lira maaş desteği sağlanacak” dedi.

Bakan, ödeneğe yapılan başvurulara ilişkin de şunları söyledi:

“Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı. Bireysel destek paketine 4 milyon 200 binden fazla vatandaş başvurdu. 250 binden fazla vatandaşımıza 1,5 milyar lira tahsis gerçekleşti.”


16:20 | İngiltere Başbakanı Johnson taburcu oldu

Corona virüsüne yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Johnson’un doktorların tavsiye etmemesi nedeniyle başbakanlık görevine hemen başlamayacağı açıklandı.


16:00 | Suudi Arabistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Suudi Arabistan’da Corona virüsüyle mücadele kapsamında geçen hafta bazı illere getirilen sokağa çıkma yasağının ülke geneline yayılmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı, vaka sayısındaki artış nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.

30 milyon nüfusa sahip ülkede şu ana kadar 4 binin üzerinde virüs taşıyan hasta tespit edildi, 52 kişi de hayatını kaybetti.


15:30 | Avrupa’da ‘Corona’dan ölenlerin sayısı 75 bine yükseldi

Avrupa’da Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 75 bine yükseldi.

AFP’nin haberine göre Avrupa’da virüsten ölümlerin yüzde 80’i İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere’de gerçekleşti.

En fazla ölüm 19 bin 468 ile İtalya’da. İtalya’yı 16 bin 972 ölümle İspanya onu da Fransa’da 13 bin 832, İngiltere’de ise 9 bin 875 kişi virüsten yaşamını yitirdi.

Avrupa’daki vaka sayısı ise 909 bin 673.


15:15 |  ‘Koğuşlara giden doktorun virüs testi pozitif çıktı’

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), cezaevlerinde yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınına karşı yeterli önlemlerin alınmadığını belirterek, hak ihlallerini raporladı.

Federasyon, Tarsus T tipi Cezaevi’nde koğuşlara muayene için giden doktorun Covid-19 testinin pozitif çıktığı bilgisinin kendilerine iletildiğini açıkladı.

  • Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

14:30 | Sancar: Yasak hukuka aykırı, İçişleri Bakanı görevden alınmalı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ilan edilen sokağa çıkma yasağının hukuka aykırı olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Hatasının sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. İstifa etmiyorsa, mutlaka görevden alınmalıdır” dedi


14:00 | Batman’da ‘Corona’ tedbirleri: Parklar kapatıldı, güvenlik görevlileri emniyetin emrine verildi

Batman

Batman Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında Corona virüsü salgınına karşı önlemler kapsamında yeni kararlar aldı.

Bu kapsamda kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi tarafından tüm çocuk oyun alanlarını kapatılması kararlaştırıldı.

Alınan diğer kararlar şöyle:

  • Kolluk kuvvetleri ile Zabıta ekiplerine destek vermesi amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden 150, Batman Üniversitesinden 50 güvenlik görevlisi İl Emniyet Müdürlüğü’nün emrine verilecek.
  • Mesire, piknik alanları ile dere ve çay kenarı jandarma tarafından denetlenecek.
  • Kentin en işlek yaya trafiğinin olduğu Diyarbakır Caddesi’nde yaya trafiğini kontrol etmesi amacıyla ara girişlerin kapatılmasına ve girişlerde ateş ölçümleri yapılmasına karar verildi.
  • Gülistan Caddesi’nin giriş ve çıkışları tek yöne alındı.
  • Ulu Cami Sokağı, Elma Sokağı, Alo Tavşo ve Karşıyaka Tabla başı bölgelerinin Batman Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bantlarla veya bariyerlerle giriş çıkışların Belediye Zabıta ekipleri tarafından, Esnaf sayısının 2 katı olacak şekilde, giriş çıkışların yapılmasına ve giriş çıkışların tek noktadan yapılması kararlaştırıldı.

13:35 | Kalın: Sokağa çıkma yasağı olayın seyrine göre şekillenecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında sokağa çıkma yasağı ve gündemdeki diğer konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, yasakların devam edip etmeyeceğine dair, “Sokağa çıkma yasağı meselesi gündemdeydi. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri çerçevesinde buna ihtiyaç olduğu zaman yapalım dedik. Bununla ilgili kararlar olayın seyrine göre şekillenecek. Cuma günü kargaşa oldu. Gerekli tedbirler mutlaka alınacak, bunlar zamanlı şekilde açıklanacak” dedi.

Yerel yönetimlerle iş birliği konusunda bir sorun olmadığını dile getiren Kalın, “Belediyelerimiz çok önemli kamu hizmeti veriyor” dedi ve şunları ekledi:

“Merkezi yönetimin her yere ulaşamadığı hizmetler belediyeler tarafından veriyor. Buradaki iş birliği, eş güdüm, koordinasyon son derece önemli, özellikle bu günlerde. Siyasi görüş ayrılıklarını, parti mensubiyetlerini bir kenara bırakarak, hepimizin bu iş birliğine ve eş güdüme odaklanması gerekiyor. Bunun güzel örnekleri de var. Belediye başkanlarımız çok güzel işler yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Ayrıca valiliklerde pandemi kurulları oluşturuldu. Önümüzde günlerde de bu iş birliği daha da önem kazanacak.”

Kalın, Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) gidip gitmeyeceğine dair tartışmalara da yanıt verdi: “IMF diye bir gündemimiz yok. IMF ile yeni bir anlaşma yapma planında değiliz.”


13:23 | İspanya’da ölenlerin sayısı 16 bin 972’ye yükseldi

İspanya’da son 24 saatte Corona virüsü nedeniyle 619 kişi hayatını kaybetti.

Böylece ülkede virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 972 bine yükseldi.

Ülkede tüm vaka sayısı ise 166 bin 19’a çıktı.


13:15 | Türkiye’de sokağa çıkma yasağına uymayan 18 bin 770 kişiye işlem yapıldı

Türkiye’de 10 Nisan gecesi 31 ilde başlatılan sokağa çıkma yasağına uymayan 18 bin 770 kişiye adli ya da idari işlem yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasağın bu gece saat 24:00’da biteceği hatırlatılarak şöyle denildi:

“31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımız sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak alınan karara yüksek bir oranda uyum sağlamıştır.

Ancak bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 18 bin 770 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir.

Vatandaşlarımıza, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aldığımız tedbirlere, göstermiş oldukları duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür ederiz.”


13:00 | İTÜ öğrencisi 22 yaşındaki Kılıçkaya ‘Corona’dan yaşamını yitirdi

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği öğrencisi 22 yaşındaki Emircan Kılıçkaya, Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

İTÜ’den yapılan açıklamada, “Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Emircan Kılıçkaya’yı 11 Nisan 2020’de COVID-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve İTÜ Camiasına başsağlığı dileriz” denildi.


12:30 | Endonezya’da Ramazan Bayramı’nda ulaşıma ‘Corona’ kısıtlaması

Endonezya’da hükümet, Ramazan Bayramı’nda seyahatlerin artacağı endişesiyle ulaşımda kısıtlamalar getirme kararı alındı.

Sağlık uzmanları 75 milyon nüfuslu ülkede bu seyahatler sırasında virüsün daha da yayılacağı kaygısını taşıyor.

Bu nedenle hükümet otobüs, tren, uçak ve gemilerde koltukların yarısının boş kalmak zorunda olduğunu açıkladı.

Söz konusu uygulama özel otomobiller için de geçerli olacak.

Endonezya’da son verilere göre virüs vaka sayısı 3 bin 800, ölü sayısı ise 327.


11:50 | Rusya’da bir günde en yüksek vaka artışı

Rusya’da Corona virüsü vaka sayısı son 24 saat içinde 2 bin 186 arttı.

Böylece ülkedeki vaka sayısı 15 bin 770’e yükseldi.

Bu vakalarla birlikte ülkede bir gün içindeki en büyük artış yaşandı.

Virüsten yaşamını yitirenlerin sayısı da 24 artarak 130 oldu.


10:00 | Koca: Yoğun bakımdaki toplam hasta sayısı ilk kez azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yoğun bakım toplam hasta sayısının ilk kez azaldığını açıkladı.

Dün akşam saatlerinde 6 üniversitenin rektör, dekan ve başhekimleriyle video konferans yöntemiyle görüşen Koca ardından son duruma ilişkin bilgilendirme yaptı.

Koca, taramaların artışıyla vaka sayısının da arttığını fakat ciddi bir oranda olmadığını ifade etti.


09:40 | Soylu: Eleştirileri de hakaretleri de kabul ettim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 10 Nisan Cuma akşamı ani olarak ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağıyla ülke genelinde fırın ve marketlerde oluşan uzun kuyruklara ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi.

Soylu, Bu kararın üretim ve tedarik zincirine zarar vermeyeceğini düşündük. Bu açıdan önemli bir karardır” dedi.

Yapılan eleştirileri kabul ettiğini söyleyen Soylu, “Bir buçuk-iki saatlik bir süreçte bazı kısıtlı bölgelerde bir yığılma oldu. Çok sınırlı sayıda bir birikme oldu. Doğrudur. Ben bunu öngörmedim. Tecrübem var. Ama yine de o saatteki bu çok sınırlı birikmenin büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim” dedi.

Yığılmanın yasağın devam edeceği endişeleri nedeniyle yaşandığını savunan Soylu, yasağın uzamayacağını bu gece 24:00 itibariyle sona ereceğini ifade etti.

“Vatandaşımız yasağın ilanihaye devam edeceğini düşünüyor. Sınırlı birikmenin nedeni budur. Ama şundan eminim: Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı. Sonuçta o saatte sokağa çıkanların sayısı 250 bin-300 bin civarındadır. Sonuç olarak baktığımızda herkes evlerine çekildi. Gece saat 00.05 itibariyle bu başarıyla sağlandı. Sokaklarda kimse kalmadı.”


09:00 | ABD ‘Corona’dan en çok ölümün yaşandığı ülke oldu

ABD’de, son 24 saatte 2000’den fazla kişi Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Böylece son verilerine göre ülkede Corona’dan ölenlerin sayısı 20 bini aştı.

Bununla birlikte ABD’de virüs nedeniyle ölenlerin sayısı İtalya’yı da geçti ve dünyada can kaybının en yüksek olduğu ülke oldu.

Ülkedeki ölümlerin çoğu yani 180 bini New York eyaletinde yaşandı.

Son ölümlerin ardından Cumartesi günü ABD’deki tüm eyaletler ‘felaket durumu’ ilan etti.


08:05 | 31 ildeki sokağa çıkma yasağı bu gece yarısı sona eriyor

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta hafta sonu için alınan sokağa çıkmak yasağı kararı sürüyor.

Yasak, bu gece saat 24.00’e kadar uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı, Cuma akşamı saat 22.00 sularında, büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Söz konusu kararın yasağın başlamasına 2 saat kala duyurulması tepki çekerken, karardan sonra çok sayıda yurttaşın fırın ve marketlere giderek alışveriş yaptığı ve ‘sosyal mesafe’yi ortadan kaldırdığı görülmüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sokağa çıkan insan sayısının abartılacak boyutta olmadığını savunarak, “250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” demişti.


08:00 | Türkiye’de Corona virüsünün seyri

Sağlık Bakanlığı’nın dün akşam saatlerinde açıkladığı verilere göre Covid-19 tanısı konulanların sayısı 52 bin 167.

Bakanlık, Cumartesi günü 95 kişinin daha hayatını kaybettiği açıkladı. Böylece Türkiye’de can kayıpları bin 101’e yükseldi.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan 2 bin 965’i iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 626.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'li Aydoğan'dan iktidara "infaz" çağrısı: Yanlıştan dönün
Sonraki Haber
Corona günlerinde inşaat işçilerinin hali ve şantiyelerin "kara kitabı"