Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Türkiye’de can kayıpları 500’e yaklaştı

Canlı Blog | Türkiye’de can kayıpları 500’e yaklaştı

HABER MERKEZİ – Yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınında vaka sayısı 1 milyonun 100 bini geçti, can kayıpları ise 60 bin bandında. Virüsün her yere yayıldığı Türkiye’de de yaşamını yitirenlerin sayısı 500’e dayandı, vaka sayısı 20 bini aştı. 30 büyükşehir ve Zonguldak’a araç giriş-çıkış yasağı, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı ve toplu alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeleri aktarıyoruz.

 


12:00 | İzmir Büyükşehir Belediye çalışanı ‘Corona’dan yaşamını yitirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Dairesi çalışanı Aydoğan Adagümeli, Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Adagümeli’nin ölüm haberini duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Park ve Bahçeler çalışanımız Aydoğan Adagümeli’yi koronavirüs tedavisi görürken kaybetmenin derin acısı içindeyim. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı dilerim” dedi.

Diğer yandan Fox TV’de Çalar Saat programına katılan Soyer’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Toplu taşıma araçlarında maskesiz seyahat edilmesine izin vermeyeceğiz. Toplu ulaşıma yetecek kadar maske alımına çıkacağız. Bugünden itibaren sınırlamaya gidiyoruz.
  • Sağlık çalışanlarının evlerine gitmeden dinlenebilecekleri yurtlar ve oteller kiralama yoluna gittik.
  • 40 bin haneye 400 TL’lik nakit yardım yapma kararı aldık. Pazartesi’den itibaren bunu dağıtmaya başlayacağız.
  • Israrla söylüyoruz. Bir gün daha bir saat daha geç kalamayız. İzmir’de kontrollü karantinaya geçmek gerekiyor.

11:48 | İstanbul’daki metro istasyonlarında termal kamera uygulamasına geçildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de salgının merkezi konumunda olan İstanbul’daki metro istasyonlarında termal kamera uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Twitter üzerinden açıklamada bulunan İmamoğlu, “Yüksek ateş tespiti yapılan yolcular toplu ulaşım araçlarına alınmıyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor” dedi.

İmamoğlu, “Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı’dan sonra kısa sürede diğer istasyonlara da termal kameralar yerleştirilecek” diye belirtti.


11:35 | 118 İBB personelinin Covid-19 testi pozitif çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 118 belediye personelinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.


11:33 | İzmir’de bir işçide ‘Corona’ tespit edildi, iş bırakan işçilere tehdit

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akar Tekstil fabrikasında bir işçide Corona virüsü tespit edilmesi üzerine işçiler iş bıraktı.

İşveren ise işçileri işbaşı yapmamaları durumunda işten çıkarmakla tehdit etti.


11:10 | Borussia Dortmund’un stadı Covid-19 tedavi merkezine dönüştürüldü

Almanya’nın önde gelen futbol takımlarından Borussia Dortmund’un stadyumu Signal Iduna Park Corona virüsü tedavi merkezine dönüştürüldü.

Yetkililerin açıklamasına göre stadyumun kuzey tribününü amaca uygun olarak dönüştürülürken, her gün saat 12.00-16.00 arası Covid-19 şüphesi olan kişilerin muayene edileceği duyuruldu.

Stadyumun tedavi merkezine dönüştürülmesindeki amacın, Corona virüsü şüphesiyle muayenehanelere gidenlerin diğer hastalarla ve sağlık çalışanlarıyla temasını engelleyerek olası yayılmanın önünü kesmek olduğu açıklandı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre Almanya’da toplam vaka sayısı 91 bin 159’a, can kayıpları ise bin 275’e yükseldi.


11:00 | Uludağ ayılara kaldı

Corona virüsü tedbirleri kapsamında kapatılan Türkiye’nin kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Uludağ Milli Parkı, ayılara kaldı.

İHA’nın haberine göre geçtiğimiz günlerde Sarıalan bölgesinde görülen ayılar, şimdi ise oteller bölgesindeki çöp konteynerlerinin yanlarında görüldü.

Çöp konteynerlerini devirerek yiyecek arayan ayılar kameralara yansıdı.


10:42 | Türkiye’de il il Corona virüsü salgını

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 3 Nisan’da yaptığı açıklamaya göre Covid-19 salgınından Türkiye’de en çok etkilenen kentlerin başında İstanbul gelirken, virüs her şehre yayılmış durumda.


10:15 | İmamoğlu: 100 bin maskeyi ücretsiz olarak İstanbullulara dağıtacağız

Corona virüsü salgınına ilişkin alınan yeni tedbirlerden biri toplu bulunulan alanlarda maske takma zorunluluğu.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarında 100 bin adet maskenin ücretsiz olarak dağıtılacağını açıklamıştı.

Uygulamanın başlatıldığını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Maske dağıtımına sabahın erken saatlerinden itibaren başladık. Gün boyu 100 bin maskeyi ücretsiz olarak İstanbullulara dağıtacağız. Sağlığınız için lütfen toplu taşıma araçlarında ve toplu alanlarda maske takınız” açıklamasında bulundu.

İstanbul, Covid-19 salgınında Türkiye’nin en çok vaka görülen kenti. Sağlık Bakanı Koca’nın dün yaptığı açıklamaya göre kentte 12 bin 231 kişiye tanı konulurken, 210 kişi de virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.


09:53 | Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyon 100 bini geçti

Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre Corona virüsü salgınında vaka sayısı 1 milyon 100 bini aştı. Sayısal bazda son durum şöyle:

  • Virüsün yayıldığı ülke/bölge sayısı 181
  • Toplam vaka sayısı 1 milyon 100 bin 283
  • Hayatını kaybedenlerin sayısı 58 bin 929
  • İyileşenlerin sayısı 226 bin 669

09:30 | Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaç geri ödeme listesine alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yoğun bakım şartlarında Covid-19 tedavisinde kullanılan ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı.

“Yoğun bakım hizmetlerini geri ödeme listesine alarak karşıladığımız yoğun bakım tedavi ücretlerini de iki katına çıkarmış olduk. Yine yoğun bakım şartlarında, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacı da geri ödeme listemize aldık.”

Selçuk, “Tanı konulan her hasta için hastaneye günlük 660 lira ödeyeceğiz” dedi ve ekledi: “İmmün plazma tedavisinin bedelini karşılayacağız.”


09:20 | Koca: Yeni bir bilim kurulu oluşturacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Önümüzdeki günlerde salgını ve tedbirleri çok farklı yönlerden ele alacağımız, Bilim Kurulu’na benzer, niteliği ayrı ikinci bir Bilim Kurulu kurmuş olacağız” açıklamasında bulundu.


09:15 | BM’den dünya genelinde ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Corona virüsü pandemisiyle mücadele edebilmeleri için iç savaşın sürdüğü Libya, Suriye ve Yemen gibi ülkelerde tüm taraflara seslenerek ateşkes ilan edilmesi çağrısını yineledi.

“En kötüsünü henüz görmedik” diyen Guterres, Covid-19 salgınının şu an çatışma bölgelerini tehdit ettiğini söyledi.

Guterres, 23 Mart’ta yaptığı ateşkes çağrısının bir nebze sonuç verdiğini ancak hala bazı ülkelerde çatışmaların sürdüğünü belirterek, bu durumun yetkililerin virüsle mücadele planı ortaya koymalarını engellediğinin altını çizdi.

Dünya genelinde acil ateşkes ihtiyacı olduğunu vurgulayan Guterres, “Virüs sınırları nasıl hızlı bir şekilde geçebileceğini, ulaştığı ülkelere zarar verip yaşamı nasıl altüst edebileceğini kanıtladı” dedi.


09:10 | İnfaz düzenlemesi Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

Siyasi tutukluları kapsam dışı bıraktığı için tartışmalara yol açan infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, sabaha karşı Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

HDP, Corona virüsü nedeniyle acilen mahpusların tahliyesini istese de teklifte değişikliğe gidilmedi.


08:55 | En çok vakanın görüldüğü 10 ülkenin yaptığı test sayıları

Euronews, en çok Covid-19 vakasının tespit edildiği ülkelerde ne kadar test yapıldığına ilişkin bir tablo paylaştı:


07:50 | Türkiye’de salgının seyri

Sağlık Bakanlığı’nın dün akşam saatlerinde açıkladığı verilere göre Corona virüsüne yakalananların sayısı 20 bin 921’e yükseldi.

Cuma günü 69 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı, böylece Türkiye’de can kayıpları 425’e çıktı.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan 484’ü iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 251.

Yeni tedbirler alındı

Diğer yandan 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının sık görüldüğü Zonguldak’a araç giriş ve çıkışlarının yasaklandı ve uygulama ilk etapta 15 gün sürecek.

Ayrıca 65 yaş ve üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altı için de geçerli ve toplu alanlarda maske takma zorunlu olacak.

Previous post
İzmir'de bir işçide 'Corona' tespit edildi, iş bırakan işçilere tehdit
Next post
This is the most recent story.