Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Vaka sayısı 1 milyonu, ölümler 50 bini geçti

Canlı Blog | Vaka sayısı 1 milyonu, ölümler 50 bini geçti

HABER MERKEZİ – Yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını dünyayı etkisi altına aldı. Vaka sayısı 1 milyonu, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50 bini aştı. Virüsün her yere yayıldığı Türkiye’de can kaybı 356’ya, vaka sayısı 18 bin 135’e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün yayılma hızından endişe ettiklerini ve can kayıplarının artacağını açıkladı. Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeleri aktarıyoruz.

 


23:06 | PTT, şubelerini geçici olarak kapatma kararı aldı

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), şubelerini Corona virüsü nedeniyle kapatma kararı aldı.

PTT’den yapılan açıklamada, “Sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık” denildi.

Açıklamada, sosyal yardım ödemelerinin PTT dağıtıcıları, polis ve bekçiler tarafından evlerde yapılacağı belirtildi.


22:57 | Dünya genelinde ‘Corana’ vakalarının sayısı 1 milyonu aştı

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre dünya genelinde Corona virüsü vakalarının sayısı 1 milyonu aştı.

Üniversitenin son verilerine göre en fazla vaka görülen ülkeler sırasıyla ABD, İtalya, İspanya, Almanya, Çin, Fransa, İran, Britanya, İsviçre ve Türkiye.

En çok can kaybının görüldüğü ülkeler ise sırasıyla İtalya, İspanya, ABD, Fransa, Çin, İran, Britanya, Hollanda, Almanya ve Belçika.

Johns Hopkins Üniversitesi daha önce dünyada Corona virüsü sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının da 50 bini aştığını duyurmuştu.


22:48 | İBB Sözcüsü: İGDAŞ çalışanı ‘Corona’ nedeniyle yaşamını yitirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter üzerinden İGDAŞ çalışanı Bengül Demirel’in Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ongun, dün yaptığı açıklamada İETT, İSKİ ve İGDAŞ’ın da aralarında olduğu 13 şirkette vaka sayısının 64, İBB’de ise 26 olduğunu açıklamıştı.


21:55 | Fransa’da ölü sayısı bin 4 bin 500’ü aştı 

Fransa’da Corona virüsü nedeniyle son 24 saatte 471 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede şu ana kadar ölenlerin sayısı 4 bin 503.

Ülkede toplam vaka sayısı 59 bin 105.

Fransa, Corona virüsü vakasıyla dünyada altıncı sırada.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, yetkililer bugün ilk kez çeşitli huzurevlerinde de 884 kişinin Corona virüsü nedeniyle yaşamlarını yitirdiklerini tahmin ettiklerini duyurdu.


21:41 | Hatay’da toplu halde gezmek yasaklandı

Hatay İl Hıfzısıhha Kurulu, Corona virüsü tedbirleri kapsamında Hatay’da zorunlu olmadıkça bir kişiden fazla grupların araç ve toplu halde gezmelerinin yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada “Zorunlu olmadıkça bir kişiden fazla grupların araçların ve toplu halde gezmelerinin yasaklanmasına, şantiye ve diğer iş yerlerinde çalışıp iş bittiği için memleketlerine gitmek isteyenler, seyahat etmeden önce 14 gün süreli izolasyona tabii tutularak kaldıkları yerin hijyeninin iş veren tarafından sağlanmasına, çocukların, bebeklerin, öğrencilerin, kamu özel sektörde idari izinlilerin zaruri haller dışında dışarı çıkmalarının yasaklanmasına, alınan idari tedbirlere uymayanlara idari işlem yapılmasına oy birliği ile karar verildi” ifadelerine yer verildi.


20:55 | Yunanistan’da ölü sayısı 50’yi, vaka sayısı bin 500’ü aştı

Gazeteci Çağdaş Kaplan, Atina’dan son durumu bildiriyor:

Yunanistan’da Covid-19 salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 11. günü.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Sotiris Tsiodras, virüs nedeniyle bugün üç yeni ölümün daha yaşandığını ve yaşamlarını yitirenlerin sayısının 53’e çıktığını, toplam vaka sayısının bin 544’e yükseldiğini açıkladı.

Önlemler kapsamında birçok kentte plajlarda yüzmek ve balıkçılık faaliyetleri de yasaklandı.

Öte yandan Atina’nın kuzeyindeki Ritsona mülteci kampında 20 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Sotiris Tsiodras, test sonucu pozitif çıkanların sayısının 23 olduğunu açıkladı. Kamp, Göç ve İltica Bakanlığı tarafından 14 gün karantinaya alındı.

El. Venizelos isimli kruz gemisi Pirea limanında karantinaya alındı.

Gemide mürettebatla birlikte 349 kişi bulunuyor. Gemiden 120’den fazla kişinin Covid-19 test sonucu pozitif çıktı.


20:24 | ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayının belirleneceği kongre ‘Corona’ nedeniyle ertelendi

ABD’de 3 Kasım’daki başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin adayının açıklanacağı 13-16 Temmuz’daki kongre, Covid-19 salgını nedeniyle Ağustos ortasına ertelendi.

Demokrat Ulusal Kongre Komitesi’nin resmi internet sayfasında yer alan duyuruda, “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı öngörülemez sağlık krizi nedeniyle 2020 kongremizi 17 Ağustos haftası, Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde yapmaya karar verdik.” ifadesi kullanıldı.

Cumhuriyetçi Partinin mevcut Başkan Donald Trump’ı resmi olarak aday göstereceği kongre ise 24-27 Ağustos’ta Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde yapılacak.

Trump, 26 Mart’ta Fox News’e yaptığı açıklamada, kongrenin ertelenmesi gibi bir gündemleri olmadığını belirtmişti.

ABD’de birçok eyalette ön seçimler, salgın nedeniyle ertelenmişti.

Ülkede 3 Kasım 2020’de yapılacak seçimi kazanacak isim, 20 Ocak 2021’de Beyaz Saray’da başkanlık koltuğuna oturacak.


20:18 | Kars’ta bir köy daha karantinaya alındı

Kars Valiliği, Selim ilçesine bağlı Benliahmet köy, Corona virüsü nedeniyle karantinaya alındığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, köye giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

Kars’ta daha önce de Kağızman ilçesine bağlı Karabağ, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen, Susuz ilçesine bağlı Erdağı Köyü ve Dağpınar beldesine bağlı Merkez mahallesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmıştı.


19:56 | Dünya genelinde Covid-19’u yenenlerin sayısı 200 bini aştı

Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınında vaka sayısı 1 milyona dayanırken, can kayıpları da 50 bini geçti.

Ancak Covid-19 tanısı konulup iyileşenlerin sayısı hayatını kaybedenlerin dört katına ulaştı.

Son verilere göre dünya genelinde hastalığı yenenlerin sayısı 204 bin 605.


19:50 | Dünya genelinde ‘Corona’dan ölenlerin sayısı 50 bini geçti

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre dünya genelinde Covid-19 salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 50 bini aştı.

Şu ana kadar 50 bin 230 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona virüsünün bulaştığı insan sayısı 1 milyona dayanmış durumda.

Covid-19 tanısı konulanların sayısı şu an itibariyle 981 bin 221.

Salgında en çok ölümün yaşandığı ülke 13 bin 915 ile İtalya.

İtalya’yı İspanya, ABD, Fransa, Çin, İran gibi ülkeler takip ediyor.


19:46 | İran Meclis Başkanı’nın ‘Corona’ testi pozitif çıktı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı duyuruldu.

Virüsten en çok ülkelerin başında gelen İran’da salgına yakalanan üst düzey isimlerden olan Laricani’nin karantinada olduğu ve tedavisinin devam ettiği açıklandı.


19:36 | Türkiye’de vaka sayısı 18 bini, can kaybı 350’yi aştı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre bugünkü test sayısı 18 bin 757.

Corona virüsüne yakalananların sayısı 2 bin 456 artarak, 18 bin 135’e yükseldi.

Son 24 saatte 79 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Böylece Türkiye’de can kayıpları 356’ya çıktı.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan 415’i iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 101.


19:32 | İtalya’da ölü sayısı 14 bine yaklaştı

İtalya’da Corona virüsü salgınında son 24 saatte 760 kişi daha hayatını kaybetti.

Ülkede toplam ölü sayısı 13 bin 915’e ulaştı.

Bugüne kadar tespit edilen toplam vaka sayısı da 4 bin 668 artarak 115 bin 242 oldu.

Bu vakalardan 18 bin 278’i iyileşti, 4 bin 53’ü ise yoğun bakımda tedavi görüyor.

Tedbirlerin elden bırakılması halinde vaka ve ölümlerin artabileceği endişesi nedeniyle karantina süresi 3 Nisan’dan 13 Nisan’a kadar uzatıldı.


19:27 | Erdoğan’dan ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasıyla ilgili açıklama

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkanlarına telekonferansla seslendi.

“Gelişmiş ülkelerin bile her alanda sistemleri çökerken Türkiye’nin hamdolsun ayakta olduğunu gösterdik” diyen Erdoğan, salgınla mücadelenin sadece devlet ve hüküetin değil tüm siyasi parti, kurum ve kuruluşların meselesi olduğunu söyledi:

“Salgın başlar başlamaz bu hassasiyetle davrandık. İşinin ehli hocalardan aldığımız önerilerle yol aldık. Sosyal medyada ahkam kesenlerle değil. Hamdolsun birçok ülkeye göre iyi durumdayız ama bunu yeterli görmüyoruz. Mücadeleyi sekteye uğratacak en büyük tehdit karamsarlıktır.”

Pazartesi başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasının benzerlerinin başka ülkelerde de düzenlendiğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

“Amaç milletin dayanışmasını ortaya koymaktır. Sergiledikleri hukuksuzlula milleti ayrıştırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Kendisini milletin üzerinde görenlere fırsat vermeyeceğiz. Kimse hukukun üzerinde değildir. Bu projeyi dinamitlemeye çalışmak gafletten ötedir. Gün siyasi, etnik farklılıklarımızı bir kenara bırakma günüdür. Böyle günde siyasi hesap yapanları mahşeri vicdan unutmayarak, siyasi hesap yapanları, umut yerine karamsarlık pompalayanları milletimiz asla affetmeyecek.”

19:10 | Mekke ve Medine’de sokağa çıkma yasağı

Suudi Arabistan Corona virüsü tedbirleri kapsamında Mekke ve Medine’de sokağa çıkma yasağını 24 saat uygulama kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı, Mekke ve Medine’de ikinci bir emre kadar tam gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Kamu ve özel sektörde hayati öneme sahip kurumlarda çalışanların yasaktan muaf tutulacağı belirtilirken, iki kentin sakinlerine 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sadece ikamet ettikleri mahalleden sağlık ve gıda temini gibi temel ihtiyaçların giderilmesine

Ülkede salgınla mücadele kapsamında, 25 Mart’ta Riyad, Mekke ve Medine illeri giriş-çıkışlara kapatılmış, ülke genelinde uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının başlangıç saati de 15.00’e çekilmişti.

Suudi Arabistan genelinde 23 Mart’tan itibaren 21 gün süreyle 19.00-06.00 saatlerinde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanması kararı alınmıştı.


18:59 | ‘Corona’ şüphesi sonrası tahliye edilen eşbaşkanın test sonucu negatif çıktı

Corona virüsü şüphesi sonrası tahliye edilen Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Nalan Özaydın’ın test sonucu negatif çıktı.

Özaydın, tutuklu bulunduğu Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nden geçtiğimiz günlerde Mardin’e sevk edildiği ve Corona virüsü şüphesi nedeniyle kentteki hastanede karantinaya alındığı bildirilmişti.

Bunun üzerine Özaydın’ın avukatları Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne tahliye başvurusunda bulunmuş, mahkeme de, Özaydın’a “yüksek şüphe” ile Covid-19 tanısı konulması ve cezaevine gönderilmesi durumunda büyük risk oluşturacağı gerekçesi ile tahliyesine karar vermişti.

Mahkeme, Özaydın’ı adli kontrol şartı ve konutunu terk etmeme şartı ile tahliye etmişti.


16:48 | AKPM’den Türkiye ve İspanya’ya “siyasi tutukluları serbest bırakın” çağrısı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Raportörü Boriss Cilevics, Türkiye ve İspanya’ya siyasi tutukları serbest bırakması çağrısında bulundu.

MA’nın aktardığına göre, Corona virüsü salgınından kaynaklı siyasi tutukluların ilk etapta serbest bırakılacaklar arasında olması gerektiğini belirten Boriss Cilevics, Türkiye ve İspanya’ya seslendi.

Cilevics, “2017 referandumunda rol oynadıkları için tutuklu olan Katalan siyasetçiler ile Türkiye’de tutuklu olan belediye eşbaşkanları ve milletvekilleri de bu tedbirlerden faydalanmalıdır” dedi.

Katalan tutuklularla İspanya’yı ziyaret ettiğinde görüştüğünü dile getiren Cilevics, “bu kadın ve erkeklerin hiç kimse için tehdit oluşturmadığından emin olduğunu” belirtti.

Cilevics, Türkiye cezaevlerindeki tutukluların da bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.


16:34 | Amazon’da ilk yerel ‘Corona’ vakası tespit edildi

Amazon ormanlarının derinliklerinde Corona vakası belirlendi.

Sağlık uzmanları, salgının Brezilya’da yaşayan 850 bin yerli için son derece ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor.


15:45 | Belçika’da ‘Corona’dan ölenlerin sayısı bini aştı

Belçika’da Corona virüsü nedeniyle son 24 saatte 183 kişi daha hayatını kaybetti.

Son rakamlarla birlikte ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı bin 11’e yükseldi.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre hastanelerdeki hasta sayısı da 584 artarak toplam beş bin 76’ya ulaştı. Bunların bin 144’ü yoğun bakımda bulunuyor.

Son 24 saatte bin 384 kişiye daha virüs teşhisi konulurken, yaklaşık 12 milyon nüfusa sahip ülkede, toplam hasta sayısı 15.348 olarak kaydedildi.


15:30 | Tayland’da kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tayland hükümeti  Corona virüsü salgınına karşı tedbir kapsamında kısmi sokağa çıkma yasağı ilan etti.

3 Nisan’da itibaren uygulamaya konulacak yasak, 22:00 – 04:00 saatleri arasında geçerli olacak.

Tıbbi malzeme teslimatı gerçekleştirenler ve sağlık personeli yasaktan muaf tutulacak.

Öte yandan Tayland’da vaka sayısı bin 875’e, ölü sayısı da 15’e yükseldi.


15:16 | Turizm Bakanı turizm sezonu için Mayıs sonuna işaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sezonunun ertelenmesini beklediklerini söyledi.

CNN Türk’e konuşan Ersoy, “Bizim öngörümüze göre Mayıs sonuna kadar ertelenecek, şu anki gidişat onu gösteriyor” dedi.

Mayıs sonundaki Ramazan Bayramı sırasında turizm hareketlerinin yeniden başlamasını beklediklerini ifade eden Ersoy, iptal edilen uçak seferlerinin de Haziran ayı sonunda normale dönmesini beklediklerini açıkladı.


14:50 | ‘Corona’ tedbiri: Diyarbakır’da mezarlık ziyaretleri yasaklandı

Corona virüsü salgınına karşı yerelde tedbirler almak için İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle valilikler bünyesinde kurulan Diyarbakır Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Diyarbakır’daki mezarlık ziyaretlerini yasakladı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüs (Covid – 19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, il genelinde özellikle perşembe günleri yoğunlaşan ve sosyal izolasyon ile sosyal mesafe kuralına uymayarak halk sağlığını riske eden mezarlık ziyaretleri yasaklanmıştır. Siz değerli vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için alınan bu kararlara uyulması büyük önem arz etmektedir.”

Kurul ayrıca şehir içi ulaşımda ayakta yolcu alınmasını da yasakladı.

Her koltukta birer yolcuk üzere çapraz oturma düzeniyle yolcu taşınması kuralı getirildi.


14:20 | Bir işçide ‘Corona’ çıktı, iki fabrikada üretim durdu

Kocaeli’de elektrolitik bakır üretimi yapan bir firmaya ait yaklaşık 600 kişinin çalıştığı iki fabrikanın birinde M.A. isimli bir işçinin Corona virüsü testi pozitif çıktı.

Bu işçiyle birlikte üç çalışma arkadaşı gözlem altına alınırken, diğer işçiler de risk altında olduklarını söyledi.

Salgın tehdidi nedeniyle işçiler, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 13’üncü maddesi uyarınca ‘Çalışmaktan Kaçınma Hakları’nı kullanarak kendilerini 14 gün boyunca karantina tutmak almak istediklerini şirket yönetimine iletti.

Söz konusu bu yasa maddesi, “Ciddi ve yakın tehlike ile karşı karşıya kalan çalışanlar kurula, kurulun bulunmadığı işyerlerinde ise işverene başvurarak durumun tespit edilmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmesini talep edebilir” diyor.

Görüşmeler sonucu şirket yönetimi üretimi durdurma kararı aldı. Şirket yetkilileri alınacak önlemleri ise İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini bildirdi.

Evrensel’e konuşan Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi de “Daha önce şüpheli olarak yatan arkadaşımız vardı. Akşam 5 gibi testinin pozitif çıktığını öğrendik. Fabrika yönetimi üretimin durdurulması taraftarı değildi. Biz de İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına dayanarak işten kaçınma hakkımızı kullanacağımızı söyleyerek üretimi durdurduk” dedi.

İşveren ise işçileri işten çıkarmakla tehdit eden bir mesaj attı.

Mesajda, “İşyerinde virüsle karşı karşıya kalındığından hareketle işi bırakmanın, çalışmamanın hukuken kabul edilemeyeceğini, aksi davranışta bulunanlarla ilgili olarak hukuki yollara başvurulacağı hususunu üzülerek paylaşmak isteriz” ifadeleri kullanıldı.


13:35 | “Emekçiler risk altında çalıştırılıyor” diyen BES’ten dört temel talep

BES Diyarbakır Şubesi, işçilerin Corona virüsü tehdidi altında çalıştırıldığını belirterek, “hükümetin açıkladığı ekonomik programın salgın karşısındaki emekçileri değil sermayeyi koruduğunu” söyledi. Açıklamada dört temel talep sıralandı.


13:30 | Piyasada hızla yayılan “nano maske” tehlikesi

Türkiye’de Covid-19 vakalarında görülen artış ile birlikte yeni pazarlar oluşmaya başladı. Pazarda önemli bir yer tutan ürünlerden biri de ‘nano maske’ olarak adlandırılan ürünler.

Bunların satışı sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerçekleştiriliyor. ‘Yıkanabildiği, virüsten koruduğu ve sağlıklı olduğu’ iddia ediliyor. Oysa onaysız biçimde satılıyorlar.

  • Altan Sancar’ın haberinin tamamı BURADA

13:28 | TTB’den Koca’ya: Sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle ölmesini istemiyoruz

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya risk altındaki sağlık çalışanları konulu bir yazı gönderdi.

Yazıda, Corona virüsü nedeniyle risk altında olan sağlık çalışanları için risk değerlendirmesi yapılması, sağlık çalışanlarının çalışma yer ve saatlerinin buna göre yeniden düzenlenmesi istendi.


13:05 | İspanya’da son 24 saatte 950 kişi öldü

İspanya’da bir günde kaydedilen en yüksek ölüm son 24 saatte gerçekleşti. Son bir günde İspanya’da Corona virüsünden ölenlerin sayısı 950 oldu.

Perşembe günü itibariyle ülkede toplam ölü sayısı 10 bini aştı.


13:05 | Bir doktor daha ‘Corona’ nedeniyle yaşamını yitirdi

Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz, Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen haberi sosyal medya hesabında duyurdu.

1 Nisan’da da Corona virüsü tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetmişti.

Prof. Dr. Fevzi Aksoy’un da 29 Mart’ta Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği duyurulmuştu.


12:15 | BM İklim Konferansı ertelendi

Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan Birleşmiş Milletler İklim Konferansı, Corona virüsü salgını nedeniyle önümüzdeki seneye ertelendi.

Birleşmiş Milletler, kararın konferansa ev sahipliği yapacak Britanya ve organizasyonu Britanya’yla birlikte üstlenecek İtalya’yla beraber alındığını açıkladı.

Konferansın yeni tarihi ise gelecek sene belirlenecek.


11:50 | Salgın, önlem alınmayan mülteci kamplarına sıçradı

Yunanistan’da salgın nedeniyle tehdit altında olan mülteci kamplarından birinde 20 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Gazeteci Çağdaş Kaplan, Atina’nın kuzeyindeki Ritsona mülteci kampındaki pozitif vakaların ardından kampın karantinaya alındığını bildirdi.


11:23 | Filipinler’de protestolar sonrası Duterte’den ölüm tehdidi

Corona virüsünün ulaştığı Filipinler’de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkede karantinayı ihlal edenlerin “vurularak öldürülebileceğini” söyledi.

Duterte, “Hükümeti tehdit etmeyin. Hükümete meydan okumayın. Kaybedersiniz” diye de ekledi.

Duterte’nin bu tehdidi, gecekondu bölgesindeki sakinlerinin yiyecek kıtlığını protesto etmesinin ardından geldi.

İki hafta önce karantinaya giren bölge sakinleri, tüm bu süreç boyunca söz verildiği gibi gıda desteği ve yardım paketi alamadıklarını söyleyerek durumu protesto etmişti.

Filipinler’de salgın nedeniyle şimdiye kadar 96 kişi yaşamını yitirdi, virüsle enfekte olan kişi sayısı da 2 bin 311’e ulaştı.


11:12 | Ordu’nun Kabataş ilçesinde bir mahalle karantinada

Ordu’nun Kabataş ilçesinin Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisinde Corona virüsü vakası tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı.

Ordu Valiliği, “Karantina Kararı alınması nedeniyle Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri Mevkii’ne giriş ve çıkışlar kapatılmıştır. Karantina Kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacaktır” açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanlığı 1 Nisan itibariyle 23 şehirdeki 62 belde, köy ve mahallenin karantina altına alındığını duyurmuştu. Ordu’nun eklenmesi ile il sayısı 24’e belde, köy, mezra ve mahalle sayısı ise 63’e yükselmiş oldu.


11:07 | Britanya’daki cezaevlerinde ‘Corona’dan üçüncü ölüm

Cambridgeshire cezaevinde bir tutuklu, yakalandığı Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, virüse yakalanmadan önce de bazı sağlık sorunları olduğu belirtilen 77 yaşındaki tutuklu, Britanya’daki cezaevlerinde Covid-19’dan ölen üçüncü kişi oldu.


10:56 | İlk ‘Corona’nın görüldüğü 11 Mart’tan beri sabit internet trafiği arttı

Türkiye’de ilk Corona virüsü vakasının açıklandığı 11 Mart tarihinden itibaren sabit internet trafiği yüzde 21 arttı.

Bilgiyi, GSM operatörü Vodafone Sözcü’den Can Mumay’a verdi.

Habere göre, 11 Mart’tan bu yana mobil internet trafiğinde yüzde 13 artış var.


10:15 | THY tüm uçuşları 1 Mayıs’a kadar durdurdu

Corona virüsü salgını nedeniyle yurt içi ve yurt dışı seferlerini 17 Nisan’a kadar durduran Türk Hava Yolları, bu süreyi 1 Mayıs’a kadar uzattığını açıkladı.

Açıklamayı THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter üzerinden yaptı.


10:00 | Hilvan Cezaevi’nde hijyen yok, sabun 50 lira

‘Corona’ günlerinde cezaevlerinden hak ihlalleri haberleri ve salgına karşı önlem alınmadığına dair bilgiler gelmeye devam ediyor.

Urfa’daki Hilvan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan bir tutuklu, 18 kişinin kaldığı koğuşlarda yerlerde yattıklarını, gardiyanların maske ve eldiven takmadan eşyalarına dokunduğunu, hijyenden uzak cezaevinde el sabunun dahi 50 liraya satıldığını söyledi.


09:52 | “İnfaz yasası ‘ama’sız ve ‘fakat’sız eşitlik ilkesi kapsamında çıkarılmalı”

İHD İzmir Şube Başkanı Avukat Zafer İncin, Corona virüsü salgınının cezaevlerinde vahim sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “eşitlik ilkesi” kapsamında herkesi içine alan bir infaz yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

Salgının cezaevlerinde yayılmaya başlamasının ‘telafisi güç sonuçlar’ doğuracağının altını çizen İncin, Şakran Kapalı Cezaevi ve Ankara Sincan Kapalı cezaevlerindeki ‘Corona’ iddialarına dikkat çekti.

Acil ve ciddi tedbirler alınmasını isteyen İncin, şöyle devam etti: “Başta ağır hasta tutuklular olmak üzere tüm hasta tutukluların tahliye edilmesi, içerideki tutukluların salgına karşı güvenliğinin sağlanması gerekiyor. ‘Ama’sız, ‘fakat’sız eşitlik ilkesi kapsamında herkesi kapsayacak bir infaz yasası derhal çıkarılmalı.”


09:47 | İsrail Sağlık Bakanı ve eşi de ‘Corona’ya yakalandı

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ile eşinin Corona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, 71 yaşındaki Litzman’ın görevini evinden yürütmeye devam edeceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, İsrail’de vaka sayısı 6 bin 92’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı da 26’ya yükseldi.


09:25 | DSÖ, salgının boyutlarına dair ‘derin endişe’ içerisinde

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus geçen hafta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısının iki kat arttığını söyledi.

Salgının boyutlarına dair derin endişe içinde olduklarını belirten Ghebreyesus, “Birkaç gün içinde vaka sayısı 1 milyonu, can kaybıysa 50 bini bulacak” diye konuştu.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre dünya genelindeki vaka sayısı 937 bin 567, dünya genelindeki can kaybı ise 47 bin 256.


09:20 | ABD’de vaka sayısı 215 bini, ölü beş bini aştı

ABD’de Corona virüsü salgını hızla yayılırken, bu sabah itibariyle ölü sayısı beş bini aştı.

Ülkedeki vaka sayısı 215 binin üzerine çıktı. Bu ABD’yi dünyada en çok vakanın görüldüğü ülke yapıyor.

ABD Başkanı Trump, Çarşamba günü yaptığı açıklamada “Şu andan itibaren bizi oldukça korkunç geçecek birkaç hafta, özellikle de birkaç gün bekliyor” demişti.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Fauci, virüsün ülkede 100 bin ila 200 bin kişinin hayatına mal olabileceği tahmininde bulunmuştu.


09:15 | Almanya’da vaka sayısı 73 bine yükseldi

Almanya’da Corona virüsü tespit edilen vaka sayısı 24 saatte 6 bin 156 artarak, 73 bin 522’ye yükseldi.

Ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 140 artarak 872’ye ulaştı.

Salgından en fazla etkilenen eyaletler ise Bavyera, Kuzey Ren Vestfalya ve Baden-Württemberg.

Öte yandan ülkedeki hastaneler de yoğun bakımdaki yatak sayısını 28 binden 40 bine çıkarttı.

DW’nin aktardığına göre Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass, aolunum cihazlarının da artırıldığını ve önümüzdeki iki hafta içinde solunum desteği gereken tüm COVID-19 hastaları için bir cihaz sağlayabilecek durumda olacaklarından umutlu olduğunu dile getirdi.


09:00 | Türkiye’de Corona virüsünün seyri

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 277’ye yükseldiği belirtildi.

Corona virüsüne yakalananların sayısı ise 2 bin 148 artarak, 15 bin 679’a yükseldi.

Bakanlık, şu ana kadar hastalardan 333’ünün iyileştiğini, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının da 979 olduğunu kaydetti.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Çelik ve Keser için AYM’ye başvuru
Sonraki Haber
“2020’de derin küresel resesyon yaşanacak”