Ana SayfaEkolojiCHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı

CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – Burdur’un CHP’li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel silahlı saldırıya uğradı. Belediye Başkanı Şenel, Salda Gölü’ne iş makinelerinin girmesini gündeme getiren isimdi. Ancak ameliyattan çıkan Şenel, saldırının Salda Gölü’yle alakası olmadığını söyledi.

Salda Gölü’nün kıyısında bulunan Burdur’un Yeşilova İlçe Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, evlerinde silahlı saldırıya uğradı.

CHP’li Belediye Başkanı Şenel´in Koyunlar Çeşme Mahallesi’ndeki evine saat 04.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler, kapıyı çaldı.

Saldırganlar, kapıyı açan Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşini de ayağından vurduktan sonra kaçtı.

İhbar üzerine adrese çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi, buradaki ilk müdahalelerinin ardından da Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Mümtaz Şenel’in ameliyata alındığı bildirildi.

“Somut bilgi yok”

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, olayın nedeniyle ilgili somut bir bilgileri olmadığını, konunun gün içinde netleşeceğini söyledi.

Saldırganların yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor.

Salda skandalı

Salda Gölü’nün beyaz kumsalına geçen hafta iş makinelerinin girmesi büyük tepki çekmişti.

Kıyı şeridindeki kumların kamyonlarla başka bir yere taşındığı görüntüleri sosyal medyada yayılınca TOKİ soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da alana kamera sistemlerinin takılacağını açıklamıştı.

“Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Salda Gölü’ndeki skandalı ortaya çıkaran isim Yeşilova Belediye Başkanı Şenel’di.

Şenel, Salda skandalından sonra yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirirken, yaşanan kum skandalıyla ilgili duyumu 15 gün önce aldığını söylemişti.

Şenel, “Beyaz kumların olduğu yerden o beyaz kumları alıp kum olmayan yerlere yol yapmaya çalışıyorlar. Kumları taşıdığı yere bu yapacakları Millet Bahçesi’nin binalarını oturtacaklarmış. Bu dediğimiz yere de yürüyüş yolu yapacaklarmış. İş makineleriyle henüz düzeltme fırsatları olmadı, biz olaya müdahale edince zaten durdu” demişti.

Ameliyattan çıkan Şenel: Saldırının Salda Gölü’yle alakası yok

Ancak ameliyattan çıkan Şenel, saldırının Salda Gölü’ndeki hadise ile alakası olmadığını açıkladı. Şenel olayı şöyle anlattı:

“Saat 05.00’e doğru evimin kapısı çalındı. Benden önce eşim kapıyı açmaya giderken, ‘açma, ben geliyorum’ dedim. Kapı arkasındaki kişiye kimsiniz diye sorduğumda ‘polis, polis’ karşılığını verdi. Evim bahçeli olduğu için pencereden baktığımda makul bir kişi olarak gördüm.

“Salda Gölü’yle ilgili bir gelişme olduğunu düşünüp kapıyı açtım. Ayağımın biri eşiğin diğer tarafındaydı, hiçbir şey söylemeden ayaklarıma sıkmaya başladı. Saldırgan beş kurşun sıktı. Eşime de bir kurşun sıkınca ‘Yeter artık, mesaj anlaşıldı’ deyince, çalışır vaziyette bekleyen araca binip uzaklaştı.”

Belediyeye ait bir otelde fuhuş yaptırıldığı için burayı kapattıklarını, saldırının da bu nedenle olduğunu söyleyen Şenel, “Olayın bize göre başka bir nedeni yok” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | Corona virüsü salgınında Türkiye ve dünyada son durum
Sonraki Haber
Franco "Bifo" Berardi: Önümüzde bir yol ayrımı var