Ana SayfaGüncelCHP’nin teklifini reddeden AKP-MHP’den ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ teklifi

CHP’nin teklifini reddeden AKP-MHP’den ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ teklifi

HABER MERKEZİ – CHP’nin ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ teklifini reddeden AKP ve MHP, Meclis Başkanlığı’na sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifi sundu.

AKP ile MHP tarafından hazırlanan sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Kanun teklifinde şu düzenlemeler öngörülüyor:

  • Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak.
  • Söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nda düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümleri uygulanmayacak.
  • Şiddetin vuku bulduğu sağlık kuruluşunda, faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başka sağlık personeli bulunması halinde, hizmet diğer personel tarafından verilecek.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ teklifinin Meclis gündemine alınması için verdiği önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla dün reddedilmişti.

Bülent Turan, CHP’nin teklifinin reddedilmesiyle ilgili “Önerge görüşülürken Genel Kurul salonunda 7 CHP milletvekili vardı. CHP, kendi önerisini kabul etmedi ki biz onu reddetmiş olalım” diye konuştu.


‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ teklifi AKP-MHP oylarıyla reddedildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şişli Etfal Hastanesi'nde yedi sağlık çalışanı işten çıkarıldı, 40'ı ise ücretsiz izne gönderildi
Sonraki Haber
ABD başkanlık seçimleri: Sanders da yarıştan çekildi