Ana SayfaDünyaÇin’de ikinci ‘Corona’ dalgası beklenenden erken gelebilir

Çin’de ikinci ‘Corona’ dalgası beklenenden erken gelebilir

HABER MERKEZİ – Corona virüsünün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentinde aylardır süren kısıtlamalara devam edilmediği takdirde ikinci salgın dalgasının beklenenden erken gelebileceği uyarısında bulunuluyor. Kentteki kısıtlamaların yarından itibaren kademeli olarak kaldırılacağı açıklanmıştı.

Çin’de, Corona virüsü salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaların hafifletilmesinin ardından ülkenin bazı bölgelerinde dışarıya çıkışlar arttı.

Uzmanlar ise tedbirlerin birden kaldırılmasının, Çin’de ikinci dalganın beklenenden daha önce gelebileceği uyarısında bulunuyor.

Euronews’te yer alan habere göre tıp dergisi Lancet Public Health’de yayınlanan bir araştırmada, virüsün çıkış merkezi olan Wuhan’da uygulanan izolasyon ve sıkı tedbirlere Nisan ayında devam edilmemesi durumda, Ağustos ayında olası ikinci bir Covid-19 salgını geleceği belirtiliyor.

Bilim insanlarının analizine göre, Nisan’da kısıtlamalara devam edilirse ikinci dalga, Ekim ayına kadar gecikebilir.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Kiesha Prem, “Wuhan kentinde sosyal mesafe gibi alınan önemlere devam edilmezse, beklediğimizden daha hızlı bir şekilde ikinci salgınla karşılaşabiliriz. Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılırsa, ikinci dalga hem daha geç gelir hem daha az şiddetli olur” ifadelerini kullandı.

Wuhan’daki kısıtlamalar da kaldırılıyor

Fotoğraf: Reuters

Corona virüsü salgınının çıkış noktası olarak bilinen Çin’in Wuhan kentinde, 23 Ocak’tan bu yana uygulanan kısıtlamalar yarından itibaren kademeli olarak kaldırılacak.

Virüsün tespit edilmesinden sonra giriş ve çıkışların yasaklandığı kentte yaşayanlar yarından itibaren şehir dışına çıkabilecek.

Çin’de Corona virüsünden en fazla etkilenen kent olan Wuhan, ülkede en fazla can kaybının tespit edildiği merkez olarak da kayıtlara geçti.

Çinli yetkililer Wuhan’da geçtiğimiz 14 günde sadece iki kişide Corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamada ise ülke genelinde Covid-19 tanısı konulanların kaydedilmeye başlandığı Ocak ayından bu yana ilk defa, 24 saatte içinde ölüm kaydedilmediği bildirilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnfaz düzenlemesi Meclis Genel Kurulu’nda
Sonraki Haber
İstanbul Esenyurt’ta patlama