Ana SayfaDünyaÇocuklar için ‘Corona’ kitabı: ‘Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar’

Çocuklar için ‘Corona’ kitabı: ‘Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar’

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü 50’den fazla kuruluşla birlikte, çocukların Corona virüsünü anlayabilmesi için Türkçe’nin de aralarında bulunduğu 36 farklı dilde kitap hazırladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu 50’den fazla kuruluşla bir araya gelerek çocuklara Corona virüsünü anlatan bir kitap hazırladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre “Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar” isimli kitap, 6-11 yaş arası çocukları hedefliyor.

Kitapta, ‘Ario’ isimli hayal ürünü bir karakter aracılığıyla, çocukların kendilerini, ailelerini ve arkadaşlarını virüsten nasıl koruyabilecekleri ve yeni ve değişken bir gerçeklikle karşılaştıklarında nasıl güç durumların üstesinden gelebilecekleri anlatılıyor.

WHO tarafından kitaba ilişkin yapılan yazılı açıklamada, projenin ilk aşamalarında pandemi ile nasıl baş ettiklerini anlamak için dünya çapında bin 700 çocuk, ebeveyn, bakıcı ve öğretmenle görüşüldüğü belirtiliyor.

Açıklamada, yazar ve çizer Helen Patuck ile proje ekibinin bu görüşmeleri dikkate alarak, hikaye ile mesajların farklı kıtalardan ve sosyal çevrelerden çocuklar için anlam ifade etmesine çalıştıkları vurgulanıyor.

WHO Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, kitaba ilişkin şunları söylüyor:

“Geçmişteki insani acil durumlar gençlerin hayatları tepe taklak olduğunda korkularını ve kaygılarını gidermenin ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Çocukları saat dilimleri ve kıtalar arasında yolculuğa çıkaran bu güzel kitabın, onların koronavirüs salgını sırasında pozitif ve güvende kalmaları için ne yapmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olmasını umuyoruz.”

İnternet üzerinden erişime açılan ve Türkçeye çevrilen kitap, sesli kitap olarak da yayınlanacak.

WHO, kitabın 6 farklı dilde erişime açıldığını, diğer dillerdeki versiyonlarının da ileriki günlerde hazır hale geleceğini bildirdi.




Önceki Haber
Radiohead arşivinden her hafta bir konser: Dublin'deki bu gece
Sonraki Haber
Araştırma: Doğal hayatın talanı virüslerin hayvandan insana geçişinin temel nedeni