Ana SayfaEkolojiCovid-19 etkisi: Sera gazında büyük düşüş bekleniyor

Covid-19 etkisi: Sera gazında büyük düşüş bekleniyor

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgını nedeniyle İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana sera gazı yoğunluğunda en büyük düşüşün beklendiğini açıklayan Dünya Meteoroloji Örgütü “Bu düşüş maalesef kısa vadede iyi bir haber”dedi. Söz konusu düşüşün iklim değişikliğini durduramayacağı uyarısında bulunan örgüt, gelecek kuşaklar için mücadele çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) alt kuruluşlarından Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) Genel Sekreteri Petteri Taalas, BM Cenevre Ofisi’nde video konferans yöntemiyle basın açıklaması yaptı.

Talas, Covid-19 salgınının, son beş yılda tırmanışa geçen iklim değişikliğinin doğurduğu sosyo-ekonomik etkileri daha da yoğunlaştırdığını vurguladı.

Salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında bu yıl İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana sera gazı yoğunluğunda en büyük düşüşün beklendiğini belirten, “İklim değişikliğinin ana etmenlerinden olan atmosferdeki sera gazı yoğunluğunun bu yıl yüzde 6 düşmesi bekleniyor. Bu yüzde 6’lık (sera gazı) salınımı maalesef kısa vadede iyi bir haber” dedi.

“Gelecek kuşaklar için birlikte hareket etmeliyiz”

Gelecek yıl dünyanın normale dönmesiyle sera gazı yoğunluğunda daha büyük bir artış yaşanabileceği uyarısında bulunan Taalas, buna gerekçe olarak da Covid-19 salgını nedeniyle duran sanayi dallarının tekrar faaliyete geçerek üretim açıklarını kapatacak olmalarını gösterdi.

Söz konusu geçici düşüşün iklim değişikliğini durduramayacağı uyarısında bulunan Taalas, uluslararası topluma iklim değişikliğine karşı mücadele çağrısı yaptı.

“İklim değişikliğine karşı da Kovid-19’da olduğu gibi aynı kararlılığı ve birliği göstermemiz gerekiyor. Sadece gelecek haftalar ve aylar için değil, gelecek kuşaklar için de insanlığın sağlığı ve refahı adına birlikte hareket etmeliyiz.”

‘Corona’ etkisi: Avrupa’da hava kirliliği yarı yarıya azaldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
LGS'ye girecek öğrenciler için Nisan ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı
Sonraki Haber
Şırnak'ta maden ocağında göçük