Ana SayfaGüncelDSÖ: Trump’ın maddi yardımları kesme kararını üzüntüyle karşılıyoruz

DSÖ: Trump’ın maddi yardımları kesme kararını üzüntüyle karşılıyoruz

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Ghebreyesus, ABD Başkanı Trump’ın ülkesinin DSÖ’ye sağladığı fonu durdurma kararını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 salgını dolayısıyla suçladığı Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ / WHO) sağladıkları fonu durdurduğunu açıklamıştı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Trump’ın sözlerini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde video konferans sistemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, ABD’nin DSÖ için uzun süreli ve cömert bir dost olduğunu belirterek “Umuyoruz ki böyle de devam edecek. Trump’ın, DSÖ’ye sağladığı fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz” dedi.

Ghebreyesus, DSÖ’nün, ABD halkı ve hükümetinin desteğiyle dünyanın “en fakir” ve “en savunmasız” insanlarına sağlık hizmetleri sağladığını belirtti.

DSÖ’nün sadece Corona virüse karşı mücadele vermediğini vurgulayan Ghebreyesus, ayrıca çocuk felci, kızamık, sıtma, Ebola, HIV, tüberküloz, yetersiz beslenme, kanser, diyabet ve daha pek çok hastalık konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ghebreyesus, “DSÖ, ABD’nin fonlarının durdurulmasının çalışmalarımız üzerindeki etkisini gözden geçiriyor. Bütçemizde oluşacak açıkları kapatmak ve çalışmalarımızın kesintisiz devam etmesini sağlamak için ortaklarımızla birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres daTrump’ın kararına, “Şu an Corona virüsüne karşı mücadelede DSÖ’nün ya da herhangi bir insani yardım kuruluşunun kaynaklarını azaltma zamanı değil, dayanışma zamanı” sözleriyle tepki göstermişti.


Trump DSÖ’ye sağlanan bütçeyi kesti, BM’den karara tepki


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sait Faik Hikaye Armağanı'na aday eserler açıklandı
Sonraki Haber
FOX TV'ye üç kez yayın durdurma cezası