Ana SayfaBilim ve TeknolojiDünya benzeri yaşam için uygun yeni bir gezegen keşfedildi

Dünya benzeri yaşam için uygun yeni bir gezegen keşfedildi

HABER MERKEZİ – Bilim insanları, Kepler Uzay Teleskobu’nun verilerinin kontrolü sırasında yaşam için uygun bir öte gezegen olan ‘Kepler-1649c’yi keşfettiklerini duyurdu.

Yakıtının bitmesi üzerine Kepler Uzay Teleskobu, 2018’de uzaydaki dokuz yıllık keşif yolculuğunu sonlandırmıştı.

Euronews’ten Kamuran Samar’ın haberine göre gök bilimciler, Kepler Uzay Teleskobu’nun verilerinde yazılım hatalarının kontrolü sırasında yaşam için uygun bir öte gezegen keşfetti.

Kepler Hatalı Pozitif Çalışma Grubunun bulguları “The Astrophysical Journal Letters” dergisinde yayımlandı.

Grup, Kepler verisinde potansiyel gezegenleri tespit etmek için tasarlanan bilgisayar programı Robovetter’in yazılım hatalarını gözden geçirdi.

Bu işlem sırasında Kepler’in 2013’te sona eren ilk misyonunda yakaladığı bir geçiş gösterge verisinin, grubun Kepler-1649c ismini verdiği 300 ışık yılı uzaklıktaki bir öte gezegen olduğu tespit edildi.

NASA gök bilimcisi Thomas Zurbuche, “Bu merak uyandırıcı gezegen bize ikinci bir Dünya’nın yıldızlar arasında keşfedilmeyi beklediğini gösteriyor” dedi.

Kayalık, Kepler-1649c gezegeninin suyun sıvı halde bulunmasını mümkün kılabilecek biçimde Goldilocks Bölgesi içinde yer aldığı belirtildi.

Gezegenin, kızıl cüce yıldızının enerjisinin Dünya gibi yaklaşık yüzde 75’ini aldığı ve yıldızı etrafındaki bir turunu 19,5 günde tamamladığı kaydedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeşim Ustaoğlu’nun "Sırtlarındaki Hayat" belgeseli erişime açıldı
Sonraki Haber
Salgının getirdiği ekonomik durgunluk yüz binlerce çocuğun ölümüne neden olabilir