Ana SayfaGüncelErdoğan: İnfaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık

Erdoğan: İnfaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık

HABER MERKEZİ – Siyasi tutukluların kapsam dışı bırakıldığı, 100 bine yakın mahpusun tahliyesine olanak sağlayacak infaz düzenlemesiyle ilgili konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düzenlemeyle sistemin işleyişini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen infaz kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Siyasi mahkumların kapsam dışı bırakıldığı düzenlemenin ‘oldukça önemli yenilikler getirdiğini’ söyleyen Erdoğan, “Yeni infaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık” diye belirtti.

Erdoğan, “Düzenlemenin, ülkemizde adaletin tecellisi konusunda milletimizin beklentilerini daha yüksek oranda karşılayacağı da bir gerçektir” diye konuştu.

“Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin salgın tehdidinden korunması hususunda tüm tedbirlerin alındığını belirtmek istiyorum” diyen Erdoğan, “Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet olan bu insanların salgın hastalığa yakalanmamaları için her önlem alınıyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Ceza kanunumuzdaki suç ve yaptırım dengesini tümüyle yeniden ele alacak kapsamlı bir çalışmaya şimdiden başladık” dedi.

İnfaz düzenlemesinde siyasi tutuklular kapsam dışı bırakıldı

“Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, Meclis Genel Kurulu’nda 51 ‘ret’ oyuna karşılık 279 ‘evet’ ile kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesiyle birlikte, infaz kanunu da olmak üzere 11 kanunda değişiklik yapıldı.

AKP ve MHP’nin hazırladığı teklifin yasalaşmasıyla birlikte, hâlihazırda Corona virüsü salgınına karşı tedirginliğin had safhada olduğu cezaevlerindeki 100 bin civarındaki tutuklu ve hükümlünün tahliye edilmesi bekleniyor.

Ancak başta HDP olmak üzere muhalefet partileri ile hak savunucuları ve hukukçular düzenlemenin “eşit” olmamasını gerekçe göstererek itirazda bulunmuştu.

Çünkü Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarda bir düzenleme yapılmadı ve siyasi tutuklular kapsam dışı bırakıldı.

Türkiye’deki cezaevlerinde yaklaşık 300 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor.


Siyasi tutuklular kapsam dışı: İnfaz düzenlemesi Meclis’ten geçti

İnfaz düzenlemesi: İstihbaratçıya tutukluyu cezaevinden alıp sorgulama yetkisi

Düşman ceza hukuku ve infaz uygulamaları – Rengin Ergül


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Salgınla en iyi mücadele eden ülkelerin ortak noktası: Kadın liderler
Sonraki Haber
CHP infaz düzenlemesini AYM'ye taşıyor