Ana SayfaGüncelErdoğan: Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır

Erdoğan: Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır

HABER MERKEZİ – Salgın ve sağlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi diğer dünya ülkeleriyle kıyaslayarak, “Türkiye kendi ayakları üzerinde durarak gücünü gösterdi, sağlık sigortası olmayan neredeyse kimse yok” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde Covid-19 pandemisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Dünyanın koronavirüs salgını ile adeta kavrulduğu bir günde bu açılışı yapmamız çok önemlidir. İnsanların hastane koridorlarında evlerinde öldüğü bir dönemde elimizdeki bu kıymeti iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir” dedi.

‘Uluslararası kuruluşların anlamını yitirdiği bir dönemde Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durarak gücünü gösterdiğini’ savunan Erdoğan, sağlık alanında yapılan yatırım ve reformlarla sağlık sisteminin güçlendirildiğini söyledi.

Türkiye’de genel sağlık sigortası olmayan ‘neredeyse kimse olmadığını’ ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Salgın süreci Türkiye’nin altyapısının gücü yanı sıra sağlık altyapısının ücretsiz verilmesinin de önemini göstermiştir.
“Türkiye’de tamamen ücretsiz olan pek çok teşhis ve tedavinin batı ülkelerine bakım hizmetlerine nasıl yüksek ücretlerle sahip olabildiklerini görüyoruz.
“Diğer ülkelerde sadece ciddi paralar ödenerek gidilebilen hastaneler ülkemizdeki şehir hastanelerinin standartlarına ancak erişebiliyor. Türkiye’nin sağlık harcamalarına ayırdığı bütçe 190 milyar liraya ulaştı.
“Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Aynı başarıya her alanda rastlamak mümkündür. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak evlatlarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak istiyoruz.
“Koronavirüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağız. Cumhur İttifakı bunun için var. Cumhur ittifakı ile beraber inşallah yeni dönemde yeni hizmetlerle ülkemizi hep bir adım daha yükseğe çıkaracağız.
“Şimdi de yeni ufuklara yeni heyecanları kucaklayarak yol alacağız.  Dünya ventilatör noktasında sıkıntılar yaşıyor ama biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık.”

Türkiye vaka sayısında dünyada yedinci


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van ve Muş'ta parçalanan mezar taşları Meclis gündeminde
Sonraki Haber
DİSK: İşçiler arasındaki virüslü vaka sayısı ülke ortalamasının üç katı