Ana SayfaGüncelFatih Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

Fatih Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Fatih Portakal hakkında,  Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

FOX Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında 6 Nisan’da sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımı gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmaya konu olan paylaşımda Portakal, Tekalifi Milliye’yi hatırlatarak, “Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” ifadesini kullanmıştı.

Portakal hakkında hazırlanan iddianamede, bu paylaşımı ile Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74’üncü maddesini ihlal ettiği savunuldu.

Portakal’ın devletin mudilerden para isteyeceği algısı oluşturduğu görüşüne yer verildi.

Başsavcılık, Portakal’ın sosyal medya paylaşımının, bankalarda mevduatı veya tasarrufu bulunan mudilerin paralarının devlet tarafından korona virüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu değerlendirilmesi yaptı.

Portakal hakkında Bankacılık Kanunu’nun 74’üncü maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Soruşturma kapsamında Portakal’ın şikayete konu Twitter linkine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 8 Nisan tarihinde erişimin engellenmesi kararı verildiği de iddianamede belirtildi.

Ayrıca iddianamede Portakal’ın yazılı savunmasına da yer verildi. Portakal’ın ifadesinde “Paylaşımım tamamen ironi niteliğindedir” dediği kaydedildi.

Previous post
İstismar faili erkek cezaevinde ölü bulundu
Next post
Ankara Valiliği'nden 1 Mayıs 'önerisi': 30 Nisan'da kutlayın