Ana SayfaGüncelGazeteci Candemir hakkında üç ayrı soruşturma

Gazeteci Candemir hakkında üç ayrı soruşturma

HABER MERKEZİ – Gazeteci Oktay Candemir hakkında yaptığı haber ve paylaşımlar nedeniyle “halk arasında korku ve panik yaratmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” suçlarından üç ayrı soruşturma başlatıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Oktay Candemir hakkında yaptığı haber ve paylaşımlar nedeniyle üç ayrı soruşturma başlattı.

Soruşturma neden olan suçlamalar Candemir’in yaptığı haber ve paylaşımlar.

Candemir hakkında Mart’ta yaptığı “Çaldıran’da yetersiz karantina”, “Güvenlik Soruşturması ile işten çıkarılan ve bir daha iş bulamayan genç intihar etti” haberleri ve Twitter’da “Süleyman Soylu özel yetki ile donatılmış İçişleri Bekçisidir. Devletin Kürt konsepti değişmedikçe Süleyman hep Bakan olarak kalacak” şeklindeki paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldı.

Candemir, “halk arasında korku ve panik yaratmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” suçlarından açılacak soruşturmalar kapsamında yargılanacak.

Soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’ne avukatıyla birlikte giderek ifade veren Candemir, yaptığı haber ve değerlendirmelerin düşünce kapsamında olduğunu ve Soylu’yu eleştirmenin halkı kin ve düşmanlığa tahrik olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öcalan ve İmralı’daki diğer üç tutuklu aileleriyle telefonda görüştü
Sonraki Haber
"Soma'da yaklaşık 200 maden işçisinin Covid-19 testi pozitif çıktı"