Ana SayfaGüncelGazeteci Çelik ve Keser’in iddianamesinin iadesi istendi

Gazeteci Çelik ve Keser’in iddianamesinin iadesi istendi

HABER MERKEZİ – “MİT kanuna muhalefet” iddiasıyla tutuklanıp haklarında iddianame hazırlanan gazetecilerden Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in avukatları, “kısıtlılık” kararı bulunmasına rağmen Sabah Gazetesi’nde yayımlanan iddianamenin iadesini talep etti ve gazetecilerin tahliyesini istendi.

Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları ve bu habere gazeteleri ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazetecilerden Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in iddianamesinin iadesi istendi.

Hazırlanan iddianamede Çelik ve Keser’in de aralarında bulunduğu gazetecilere 8 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuluyor.

Tutuklu altı gazeteciden Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çelik ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Keser’in avukatları, hazırlanan iddianameye ilişkin İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunup, hazırlanan iddianamenin savcılığa iadesini talep etti.

MA’nın haberine göre, Çelik ve Keser’in avukatları Özcan Kılıç ile Sercan Korkmaz, bulundukları itiraz başvurusunda, hakimlik tarafından henüz onaylanmayıp detaylarına henüz kendilerinin de ulaşamadığı iddianamenin “kısıtlılık” kararına rağmen Sabah Gazetesi tarafından servis edilmesi üzerinde de durdu.

Dosya detaylarını yayınlanmasının hukuk ve adalet açısından kabul edilemez olduğu vurgulayan avukatlar, itirazlarında gazetecilerin eylemlerinin basın faaliyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirterek, müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Avukatlar hazırladıkları itiraz dilekçesinde, gazeteci olan müvekkillerin suçlanmasına gerekçe gösterilen fiilin temel bir hakkın kullanımı kapsamında olduğunu belirtti.

Dilekçede, tutuklama kararının açık, somut, net ve yeterli gerekçeden yoksun olduğu, ölçülülük ve belirlilik ilkesine aykırılık teşkil ettiği vurgulandı.

Avukatlar, “Kaçma şüphesinin ve delilleri karartma-değiştirme ihtimalinin  bulunmaması, Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak tanımlanan Covid 19 salgını sebebiyle ortaya çıkabilecek olan tehlikeli sonuçların önlenmesi ile, müvekkillerin şahsi ve mesleki konumu ile göz  önüne alınarak, tutuksuz olarak yargılanmalarına ve tahliyelerine karar verilmesini talep ederiz” dedi.

Ne oldu?

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları, bu haberlere gazeteleri ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle altı gazeteci tutuklu yargılanıyor.

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılın ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel “MİT Kanununa muhalefet” iddiasıyla tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda yedisi gazeteci sekiz şüpheli hakkında iddianame de hazırladı.

İddianamede, gazetecilere 8 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nefret içerikli hutbeye tepki gösteren Ankara Barosu hakkında soruşturma
Sonraki Haber
Öcalan ve İmralı’daki diğer üç tutuklu aileleriyle telefonda görüştü