Ana SayfaGüncelGazeteci Hakan Aygün tutuklandı

Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı

HABER MERKEZİ – Sosyal medya üzerinden ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ile ‘hakaret’ suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı.

Gazeteci Hakan Aygün, Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün (2 Nisan) Twitter üzerinden “ey İBAN edenler” paylaşımını yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Aygün, gözaltına alınması öncesi Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, söz konusu tweet’i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu söylemişti.

Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, “ibanlı-imanlı” esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Aygün, Gümbet Mahallesi’ndeki teknesinde gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aygün, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “hakaret” suçlamasıyla tutuklandı.

Gazeteci Hakan Aygün, Halk TV’de uzun süre yönetici olarak görev yapmıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Corona virüsüle ilgili “Biz Bize Yeteriz” adıyla bağış kampanyası başlatmış ve IBAN numaraları paylaşmıştı.


‘Corona’ günlerinde de gazeteciler hedefte


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmamoğlu'ndan "devlet içinde devlet" resti
Sonraki Haber
LGS başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı