Ana SayfaGüncelUrfa Tabip Odası yöneticileri serbest

Urfa Tabip Odası yöneticileri serbest

HABER MERKEZİ – ‘Corona’ ile ilgili sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ifadeye çağrılan ve savcılığa sevk edilen Urfa Tabip Odası Başkanı Melik ve Genel Sekreteri Yüksekyayla serbest bırakıldı.

Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ve Genel Sekreteri Osman Yüksekyayla, bugün odanın resmi Twitter hesabından yapılan “Corona virüsü paylaşımları” gerekçe gösterilerek ifadeye çağrıldı.

Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) Dr. Halis Yerlikaya, arkadaşlarının ifadeye çağrıldığını ve ifade işleminden sonra savcılığa sevk edildiklerini duyurdu:

“Daha önce de salgın ile ilgili yaptıkları açıklamalar yüzünden ifadeleri alınmıştı ama bugün, ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri’ iddiasıyla ifadeleri alındıktan sonra savcılığa gönderildiler.”

TTB de Twitter üzerinden gözaltıya tepki göstererek, “Tabip Odası yöneticisi olmanın, salgınla mücadelenin ve iyi hekimliğin gereğini yaptılar, serbest bırakılmalıdırlar” dedi.

Savcılığa sevk edilen Melik ve Yüksekyayla, savcılığa verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma açılmıştı

Daha önce Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik hakkında, kentteki Corona virüsü salgınına ilişkin rapor hazırlayan soruşturma açılmıştı.

“Halkı korku ve paniğe sevk etme” gerekçesi ile açılan soruşturma kapsamında Melik, savcılığa ifade vermişti.

Urfa Tabip Odası soruşturmaya konu olan sosyal medya paylaşımında 5 Nisan itibari ile kentte 20 vakanın olduğunu, üç kişinin yaşamını yitirdiğini ve 150 kişinin ise salgının şüphesi ile gözlemlendiğini bildirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Soma'da yaklaşık 200 maden işçisinin Covid-19 testi pozitif çıktı"
Sonraki Haber
8 Mart'taki polis şiddetinin görüntülerini paylaşan gazeteci Koçer'e soruşturma