Ana SayfaToplumsal CinsiyetGüleda Cankel cinayeti davası: Avukatlar katılmadı, duruşma ertelendi

Güleda Cankel cinayeti davası: Avukatlar katılmadı, duruşma ertelendi

HABER MERKEZİ – Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması, avukatların katılmaması üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi olan 19 yaşındaki Güleda Cankel’i, 19 Kasım 2019’da öldüren Zafer Pehlivan hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Sanık Pehlivan, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Duruşmaya taraf avukatları mazeret bildirerek katılmadı.

Pehlivan’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

Cinayetin ardından tutuklanan Pehlivan’ın, Güleda’yı öldürmeden önce darp ettiği ve kadının emniyete giderek ifade verdiği belirtilmişti.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Pehlivan, şiddetin ardından Güleda’yı “Haydi şikâyetçi olsana edebiliyorsan” diyerek tehdit etmişti.

Sokakta gerçekleşen şiddeti gören yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Güleda’yı  Isparta Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi’ne götürmüştü.

Burada ifade veren Güleda, “Zafer boğazımı eliyle sıkıp silkelemeye başladı. Saat 00.00’a kadar ‘Önce seni, sonra kendimi öldüreceğim’ diyerek tehdit etmeye başladı” demişti.

‘Kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından hakkında işlem yapılan Pehlivan, saat 03.51’de serbest bırakılmış ve Güleda’yı öldürmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kulp'taki patlamada beş kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
TTB: Sağlık Bakanlığı Covid-19 ölümlerini DSÖ kodlarına göre raporlamıyor